5.7 C
București
miercuri, 18 decembrie 2024 - 22:56
No menu items!

Zi decisivă pentru Eugen Pîrvulescu. Senatorul, fost președinte PNL Teleorman, lăsat fără imunitate

spot_img

Eugen Pîrvulescu află miercuri decizia finală privind imunitatea parlamentară. Biroul permanent al Senatului se va reuni în acest sens. Conform procedurii, solicitarea va fi repartizată către Comisia juridică.

Biroul permanent al Senatului se reuneşte, miercuri, în format online, de la ora 13.00, pentru repartizarea către Comisia juridică a solicitării de ridicare a imunităţii parlamentare a lui Eugen Pîrvulescu.

Solicitarea, sosită marţi la Senat, vizează încuviinţarea de către plen a percheziţiei informatice pentru Eugen Pîrvulescu.

Ministrul Alina Gorghiu a trimis preşedintelui Senatului, marţi, cererea de ridicare a imunităţii parlamentare în cazul lui Eugen Pîrvulescu.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, începând cu ziua de vineri, faţă de Eugen Pîrvulescu, la data faptei şi în prezent senator în Parlamentul României, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la infracţiunea de cumpărare de influenţă, Marian-Cătălin Burcescu, la data faptei director general la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la cumpărare de influenţă şi faţă de alte două persoane, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în cursul anului 2022, persoana acuzată de trafic de influenţă, la instigarea lui Eugen Pîrvulescu şi beneficiind de ajutorul celeilalte persoane inculpate şi Marian-Cătălin Burcescu, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 60.000 de euro din care martorul ar fi remis persoanei acuzată de trafic de influenţă suma de 150.000 lei (echivalentul a 30.000 euro), acesta din urmă lăsând să se creadă că are influenţă asupra unei alte persoane care deţinea o funcţie importantă în cadrul instituţiei desemnate de securitate, afirmând că o va determina să urgenteze efectuarea verificărilor de securitate necesare în cadrul procedurii de eliberare a avizului de securitate ORNISS în beneficiul martorului respectiv.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, cei patru trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care să se prezinte ori de câte ori sunt chemaţi la organul de urmărire penală, să nu părăsească teritoriul României şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar, menţionează DNA.

D.Constantin