6.1 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 21:44
No menu items!

Zece persoane vor fi audiate de magistrați în dosarul cărnii

spot_img

DIICOT

Zece persoane vor fi prezentate magistraților cu propunere de arestare preventivă, în dosarul evaziunii din domeniul cărnii. Un inspector de la OPC Cluj şi un consilier de la ANSVA sunt cercetaţi pentru trafic de influenţă şi, respectiv, favorizare a făptuitorului.  Între unităţile verificate se află şi depozitul din Târgovişte al părinţilor Soranei Cârstea, conform mediafax.

Anchetatorii au percheziţionat, în ancheta privind evaziunea fiscală, şi depozitul alimentar din Târgovişte al părinţilor jucătoarei de tenis Sorana Cârstea, de unde au ridicat mai multe documente, reprezentanţii firmei nefiind printre cei duşi la audieri, au declarat, joi, surse judiciare. Potrivit mediafax, anchetatorii au percheziţionat timp de mai multe ore depozitul alimentar al familiei Cârstea, iar la final au fost ridicate documente, care vor fi verificate în cadrul anchetei.

În dosarul în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală, spălare de bani, punere în circulaţie de produse alterate şi trafic de influenţă sunt suspectate şi persoane care deţin funcţii publice. Un inspector de la OPC Cluj , un consilier dela ANSVA dar și un polițist de frontieră sunt suspectați că i-au ajutat pe suspecți spunându-le unde vor face autoritățile controale.

Procurorii DIICOT – Structura Centrală au făcut, miercuri, 102 percheziţii domiciliare în 18 judeţe, în cadrul unor acţiuni vizând destructurarea a două grupuri infracţionale organizate formate din 80 de persoane, specializate în infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, punere în circulaţie de produse alterate şi trafic de influenţă, informează instituţia, într-un comunicat de presă.

Prejudiciul produs de membrii celor două grupări a fost estimat la peste 15 milioane de euro.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupărilor infracţionale organizate, structurate pe mai multe paliere, ar fi achiziţionat, prin intermediul unor societăţi comerciale din România, carne şi ouă din Olanda, Polonia, Marea Britanie, Germania, fără să plătească TVA, conform prevederilor legale, operaţiunile reale fiind evidenţiate în actele contabile. Ulterior, marfa ar fi fost vândută către beneficiarul final, prin adăugarea TVA.

Sofia Marinescu