Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Zabaglione este un desert italienesc, care are la bază gălbenuș de ou și zahăr. Originar din Veneția, acesta se găsește și sub denumirea de zabaione și a devenit popular și în Venezuela, și Uruguay.
Rețeta originală folosește vinul dulce Marsala, unii înlocuindu-l cu șampania sau cu alt tip de vin alb. De aceasta dată, vom înlocui vinul cu lichiorul din flori de lotus.
Ingrediente:
- 2 gălbenușuri,
- 3 linguri zahăr pudră,
- 100 grame de căpșuni,
- 2 linguri lichior flori de lotus.
Mod de preparare:
Înainte de toate, începem cu căpșunile.
Le spălam sub jet de apă rece, apoi le tăiem în 4 sau în 6 bucăți, în funcție de mărimea fiecăreia, și le lăsăm pe un șervețel absorbant.
Într-un bol de sticlă sau din inox, perfect curat și uscat, se pregătesc gălbenușurile și zahărul pudră pentru crema dorită.
Amestecăm bine zahărul cu gălbenușurile la bain-marie, până când acestea își vor schimba textura și culoarea.
Adăugăm apoi lichiorul din flori de lotus și amestecăm în continuare pentru 2-3 minute.
Punem într-un pahar bucățile de căpșuni, apoi turnăm peste ele crema de zabaglione. Opțional, putem adăuga și fulgi de porumb cu miere și alune.
Savurați cu plăcere!
Nicoleta Popa