Jeleul de cocos este un desert thailandez, revigorant și foarte ușor de preparat
Jeleul de cocos poate fi condimentat cu diverse arome, ingredientul de bază fiind laptele de cocos.
Laptele de nucă de cocos este un ingredient alimentar foarte popular folosit în Asia de Sud și Caraibe. Bogat în vitaminele C, E, B1, B3, B5, şi B6, dar şi în fier, zinc, sodiu, calciu, magneziu, fosfor, acid lauric – regăsit în laptele matern, are acizi graşi esenţiali, este detoxifiant, accelerează arderea grăsimilor, menţine sănătatea sistemului nervos, întărește sistemul imunitar și ajută organismul să se apere mai bine chiar și de răcelile de sezon.
Ingrediente:
- 400 ml lapte cocos,
- 100 ml apă,
- 1 plic gelatină,
- sare,
- 100 gr mango,
- opțional, fulgi de cocos și esența de vanilie.
Mod de preparare:
Se înmoaie 1 plic de gelatină în 50 de mililitri de apă și se lasă să se hidrateze.
Între timp, laptele se pune la foc mic să se topească. Se adaugă zahărul și 50 de mililitri de apă și se aduc la punctul de fierbere.
Se lasă să se răcească, cât să se poată proba cu vârful degetului (60 de grade), apoi se adaugă gelatina.
În cazul în care adăugați fructe în jeleu, acestea se taie cuburi mici și se pun în forme înainte de a turna jeleul.
Formele care urmează să fie umplute cu jeleu, se umezesc cu puțină apă. Se toarnă jeleul și se dau la rece pentru 3-4 ore.
Savurați cu plăcere!
Nicoleta Popa