4.8 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 18:34
No menu items!

Voiculescu: Lupta începe de-abia după 9 decembrie

spot_img

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, spune că România intră în febra alegerilor, dar atrage atenţia că adevărata luptă începe abia după 9 decembrie, în condiţiile în care adevărata prioritate a României o reprezintă economia.

 Voiculescu este de părere că urmează o campanie sufocată de promisiuni, angajamente mobilizatoare dar şi de lovituri de culise, atrăgând atenţia că, în acelaşţi timp, românii nu mai par interesaţi de politică. „România intră treptat în febra alegerilor. S-au lansat candidaţii. Se vor anunţa programele, vor începe dezbaterile, atacurile, dezvăluirile. Va fi, probabil, încă o campanie electorală sufocată de promisiuni, angajamente mobilizatoare şi lovituri de culise. Însă, evaluând lucid contextul actual, este evident că românii sunt tot mai puţin interesaţi de disputele electorale. După atâtea dezamăgiri, nu a mai rămas loc pentru noi iluzii. Dincolo de calcule şi strategii sofisticate, această campanie se va reduce la confruntarea dintre USL şi regimul Băsescu”, spune liderul PC. În opinia sa, pentru a asigura o dezvoltare economică reală, care să se resimtă în creşterea concretă a nivelului de trai  – salarii şi pensii mai bune, sisteme eficiente de educaţie, sănătate şi protecţie socială pentru categoriile vulnerabile – este esenţial să crească ponderea veniturilor din bugetul de stat de la 31% la cel puţin 40%.

Dan Voiculescu subliniază că va fi necesar să se acţioneze în trei direcţii: reducerea economiei subterane, reducerea TVA-ului la produsele alimentare de bază, precum şi aplicarea unui Plan Naţional de Investiţii publice, adăugând că reducerea economiei subterane trebuie să se facă nu cu declaraţii de bune intenţii ca până acum, ci cu măsuri concrete: sancţiuni severe, control şi stimulare a disciplinei fiscale. Despre reducerea TVA-ul pentru alimentele de bază, Voiculescu spune că o asemenea decizie va reduce preţurile, va încuraja producătorii interni şi va diminua semnificativ evaziunea, în condiţiile în care doar în morărit şi panificaţie se pierde anual peste 1 miliard de euro. În ceea ce priveşte aplicarea unui Plan Naţional de Investiţii Publice, liderul PC consideră că această măsură ar trebui să se facă ordonând finanţările de la bugetul de stat exclusiv în baza beneficiilor sociale şi economice asigurate de fiecare investiţie, fără clientelă, fără reţele, fără prietenii. „Pentru că obiceiurile proaste dispar greu, şi în acest caz va fi nevoie de control şi sancţiuni foarte dure”, a adăugat preşedintele fondator al PC. (C.C.)