Ingrediente:
- 300 grame carne de vită,
- 4 căței de usturoi,
- 3 linguri sos soia,
- 2 linguri oțet de orez,
- ceapă verde,
- 1 linguriță pastă de ardei,
- 1 linguriță zahăr brun,
- 2 linguri de ulei.
Mod de preparare:
Carnea se spală, cu ajutorul unui prosop de bucătărie se îndepartează apa de pe ea și se taie în fâșii.
Se încinge uleiul într-o cratiță și se frige carnea până capătă o culoare arămie.
În timp ce carnea este în cratiță, pregătim sosul din sosul de soia, oțet și pastă de ardei.
Usturoiul pisat sau doar strivit se călește și peste el se adaugă sosul de soia cu ardei și carnea friptă.
La foc mare se lasă să fiarbă, până când carnea va trage tot sosul. Se stinge apoi și se adaugă ceapa verde, tăiată mărunt.
Se servește ca atare sau cu orez.
Poftă bună!
Nicoleta Popa