Decizia Curții Supreme nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs
Magistrații Curții Supreme au decis miercuri dimineață arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Viorel Hrebenciuc, pus sub acuzare în mai multe dosare instrumentate de Direcția Națională Anticorupție (DNA).
Decizia Curții Supreme nu este însă defintivă și poate fi atacată cu recurs.
Mandatul pe numele lui Viorel Hrebenciuc a fost emis în dosarul privind retrocedările ilegale de păduri, cauză instrumentată de procurorii DNA – Brașov.
Hrebenciuc este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic și cumpărare de influență, spălare a banilor, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și instigare la folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
Potrivit DNA, începând cu aprilie 2013, Viorel Hrebenciuc, împreună cu deputatul Ioan Adam, Paltin Sturdza și Dan Bengescu, a constituit și coordonat un grup ce urmărea să obțină venituri prin oferire de mită, cumpărare de influență sau folosirea nelegală a influenței cu scopul de a urgenta punerea în posesie și eliberarea titlului de proprietate, precum și o cât mai rapidă vânzare a terenului forestier în suprafață de 43.227 ha dobândit prin hotărâre judecătorească a Tribunalului Covasna.
DNA mai arată că, pe 17 octombrie 2014, Viorel Hrebenciuc și-a folosit influența față de Dan Șova, în scopul de a-l determina să inițieze o propunere legislativă privind amnistia și grațierea unor pedepse, garantându-i, în schimb, șefia PSD.