-1 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 5:32
No menu items!

Vladimir Putin, discurs delirant la un an de război: „NATO a jucat un joc murdar. Ucraina a cerut Occidentului bomba nucleară”

spot_img

Preşedintele rus, Vladimir Putin, susţine, marți, un discurs delirant, în faţa camerelor reunite ale parlamentului rus și a unor invitați „speciali” care au luptat pe frontul din Ucraina.  Ultima dată s-a adresat parlamentului în 2021, iar acum este pentru prima dată când o face de la începutul invaziei în Ucraina. 

Putin şi-a început discursul reamintind reamintind care au fost motivele pentru care Moscova a lansat așa-zisa sa „operațiune specială”, aruncând întreaga vină asupra NATO. „Au jucat un joc murdar”, „au avut un comportament cu două feţe, pe care l-am văzut şi în Iugoslavia şi Siria”, îşi mint propriii cetăţeni – a început Putin seria de acuzaţii la adresa SUA şi a aliaţilor lor.

El a arătat că nicio ţară din lume nu are atâtea baze militare în lume ca SUA. „Au ieşit din tratate. Au făcut asta cu un motiv”, a spus Putin. 

„Ei au început războiul”, a acuzat Putin, referindu-se la NATO. „Noi ne protejăm teritoriul”, a arătat el.

”În discursul de astăzi vom discuta despre probleme extrem de importante. Ne așteaptă schimbări importante în toată lumea, schimbări pentru viitorul nostru și al țării noastre.

Rivalul nostru s-a pregătit pentru un scenariu total diferit. Ceea ce s-a întâmplat în Donbass este o mare minciună! Occidentalii au închis ochii la o mare minciună și la represiunea asupra pro-rușilor din Donbas.
 
Înaintea operațiunii speciale au avut loc între Kiev și Occident pentru arme grele, pentru arme împotriva rusiei. Kievul a cerut Occidentului bomba nucleară. Regimul de la Kiev s-a pregătit pentru un mare război.
 
Au trimis arme în Ucraina și au amplasat laboratoarele secrete în toată Ucraina.
 
Nu au nicio jenă să invoce acordul de la Minsk, dar uită ceea ce s-a întâmplat în Donbas. Este o metodă pentru a încerca să ne înșele! Sub umbrela unor rezoluții ONU încearcă să distrugă tot, așa cum au făcut cu Libia, cu Siria, cu alte țări.
 
Occidentul s-a obișnuit să scuipe pe întreaga lume și au o atitudine execrabilă față de țările lor. Noi ne apărăm interesele și poziția noastră! Nu se poate ca lumea să fie împărțită în state civilizate occidentale și restul lumii”, a spus Vladimir Putin.
 
Occidentul „s-a pedepsit singur” cu sancțiunile împotriva Rusiei, susține Putin. Liderul rus susține că Occidentul a provocat prăbușirea propriilor sectoare energetice prin sancționarea companiilor și persoanelor fizice legate de Rusia. „Toate sancțiunile sunt doar un mijloc, dar obiectivul este de a-i forța pe cetățenii noștri să sufere – aceasta este abordarea lor umanistă”, a mai spus Putin. „Ei încearcă să ne destabilizeze societatea din interior. Nu au avut succes, iar guvernul a cheltuit 3 miliarde de ruble în măsuri de stabilizare a economiei”, a mai adăugat Putin. El a spus că PIB-ul rusesc a scăzut cu 2,2%.
 
Rusia va continua să „implementeze cele mai recente tehnologii” pentru a-și îmbunătăți armata, a afirmat Putin. Continuându-și discursul, care durează de mai bine de 40 de minute, el adaugă că unele evoluții „depășesc deja parametrii echipamentelor occidentale”. Președintele rus a explicat faptul că obiectivul țării este de a „crea o producție de masă” a acestor arme folosind propriul model de bază industrială și științifică.
 
Guvernul rus va crea un fond special de stat pentru familiile rușilor care au murit în război, spune Putin, în contextul în care bloggerii militari ruși au acuzat că armata îi împiedică să primească plățile promise. Fiecare familie va primi un contact personal în organizarea birocratică a acestui fond, a mai spus Putin, iar fondul va fi implementat până la sfârșitul acestui an. „Trebuie să lucrăm la acest lucru și să-l îmbunătățim”, a adăugat Putin. 

Referindu-se la referendumurile, îndelung contestate de Occident și de Ucraina, din zonele parțial ocupate ale Ucrainei de la sfârșitul anului trecut, Putin a declarat: „Aș dori să exprim o recunoștință specială cetățenilor din regiunile Luhansk, Donețk, Herson și Zaporojie. Voi înșivă v-ați determinat viitorul. Ați făcut alegerea în ciuda amenințărilor de teroare ale naziștilor. Lângă voi aveau loc acțiuni militare, iar voi ați ales să fiți alături de Rusia. Pentru a fi împreună cu patria voastră”.

În discursul său, Vladimir Putin a vorbit și despre economia rusă. El a susținut că Rusia ar trebui „să nu repete greșelile trecutului” și „nu ar trebui să încerce să își distrugă” propria economie. El a acuzat Occidentul de „furt” din rezervele valutare ale Rusiei și susține că „economia rusă a depășit toate aceste riscuri”.
 
Putin a mai spus că Rusia are „tot ce-i trebuie” pentru a continua să dezvolte țara în siguranță, susținând că unele sectoare au crescut în dimensiune. El a dat exemplu piața imobiliară, precum și sectorul agricol. „Întregul sens al muncii noastre nu este de a ne adapta la condițiile actuale. Obiectivul nostru strategic este de a aduce economia noastră la o nouă înălțime”, spune el. Continuând tema economică, Putin spune că dorește să construiască un sistem sigur de plăți internaționale care să reducă dependența de Occident. El susține că ponderea rublelor rusești în tranzacțiile internaționale „s-a dublat”.
 
R. Dan