18.4 C
București
duminică, 8 septembrie 2024 - 3:00
No menu items!

VIDEO. Tragedia din Italia. Mărturia cutremurătoare a mamei Patriziei. „În loc să facă videoclipuri, ar fi putut să le salveze”

spot_img

Cele două tinere care au fost ucise de viitură în Italia vor fi înmormântate în România. „Ce mă doare cel mai tare este că toată lumea a făcut fotografii şi înregistrări video, dar nimeni nu s-a mişcat pentru a le salva. Nimeni”, a spus mama Patriziei pentru presa din Italia.

Cele două tinere, Patrizia Cormos, de 20 de ani, şi Bianca Doroş, de 23 de ani, care au murit în râul Natisone, vor fi înmormântate în România, în rochii de mireasă.

O slujbă religioasă va avea loc, miercuri, la Udine, oficiată de un preot ortodox şi unul catolic. 

La finalul slujbei, sicriele cu trupurile neînsufletite ale fetelor vor pleca spre România, unde vor avea loc funeraliile la Tarna Mare, în Satu Mare.

„Ceea ce mă doare cel mai tare este că toată lumea a făcut fotografii şi înregistrări video, dar nimeni nu s-a mişcat pentru a le salva. Nimeni. Ar fi putut, poate, să le salveze. Nu era important să facă filmări. Se dusese la plimbare, a sunat la 112 de mai multe ori. Şi-a lăsat numele, adresa. A spus „Sunaţi-o pe mama mea”, spus mama Patriziei.

Ea refuză să vadă videoclipurile care circulă despre incident, limitându-se la câteva fotografii.  

 

Cel de-al treilea tânăr înghițit de ape, Cristian Casian Molnar, de 25 de ani, este în continuare dat dispărut, autoritățile italiene continuând căutările în zonă.

Parchetul din Udine a deschis o anchetă pentru ucidere din culpă.

Marţi, procurorul din Udine, Massimo Lia, a vorbit despre anchetă. „Totul va fi verificat şi examinat. Atât manifestul elicopterului folosit pentru salvare, cât şi panourile care avertizează asupra interdicţiei de scăldat şi a pericolului de înec, dar mai ales timpul scurs de la primul apel până la sosirea salvatorilor”, a spus el.

Un aspect care trebuie verificat, spune procurorul, este prezenţa sau absenţa semnelor de avertizare asupra pericolului. Natisone este definit ca fiind un curs de apă torenţial, care poate duce la viituri bruşte, cum a fost cea din 31 mai. De-a lungul cursului său există panouri care interzic scăldatul şi indică pericolul de înec. Pe de altă parte, nu există indicatoare privind riscul de  „viiturii bruşte”.

                                                                                                                Adina Bucur