Lucrările la Parcul Dumitrana, din orașul Măgurele, un proiect ambițios care redă comunității mii de metri pătrați de spațiu verde, sunt gata. O campanie agresivă de fake-news a fost lansată pe rețelele de socializare pe tema proiectului de amenajare a celui mai mare parc construit în regiunea București-Ilfov în ultimii 30 de ani.
Proiectul redă comunității din Măgurele un spațiu uriaș, de 60.923 de metri pătrați, abandonat și transformat într-o groapă de gunoi.
De aproape o lună o campanie de dezinformare vizează proiectul de amenajare a Parcului Dumitrana, fiind coordonată pe rețelele de socializare prin intermediul conturilor false sau neasumate, potrivit anunțului făcut pe Facebook de primarul orașului, Narcis Constantin.
„Mesajele, scrise de către cei care în an electoral pozează în „Salvatorii Orașului”, sunt toate redactate după același tipar: lucrări întârziate, deșeuri și resturi abandonate pe spațiul viitorului parc.
𝗡𝗶𝗺𝗶𝗰 𝗺𝗮𝗶 𝗳𝗮𝗹𝘀!
Oameni fără pic de respect pentru această comunitate, care i-a primit cu brațele deschise și le-a oferit tot ce are mai bun, încearcă cu disperare să ne convingă cu imagini vechi, scoase din context, că realitatea este alta. Și fără să facă referire vreo secundă la ce era acolo înainte de începerea lucrărilor, ne insultă fără pic de rușine pe noi toți, cei care știm cu adevărat cum arăta locul vechiului ștrand Dumitrana.
Cred că în aceste momente este important să le reamintim cu toții cum era acolo înainte, și dacă nici imaginile de mai jos nu îi conving, să meargă să întrebe orice bătrân care le iese în cale. Iar pentru cine are curiozitatea și răbdarea să afle ce este cu adevărat acum în Parcul Dumitrana, poate merge personal să se convingă.
Eu merg frecvent alături de echipa mea și vă asigur că, știind cum arăta acea zonă înainte de demararea proiectului, progresul este mai mult decât îmbucurător.
Am plecat de la un spațiu abandonat, plin de gunoaie, un adevărat pericol pentru comunitate. Pentru că despre asta vorbim: un teren viran, unde în ultimii 35 de ani au fost abandonate deșeuri. Singura cale prin care puteam reda acest spațiu comunității era amenajarea unui parc, prin această axă de finanțare disponibilă pentru reconversia funcțională și reutilizarea unui teren degradat aflat în domeniul public.
Vă spun cu toată sinceritatea, dacă ratam această oportunitate, probabil singurii care mai puteau rezolva ceva aici erau copiii noștri. Dar imaginați-vă pentru o secundă ce ar fi însemnat să stăm încă 20 de ani cu un loc plin de deșeuri abandonate.
La noul parc, lucrările nu au fost simple, pentru că în timpul implementării proiectului ne-am confruntat cu o serie de evenimente neprevăzute precum: pandemia de COVID-19, restricțiile de muncă, care în final au însemnat întârzieri mari în efectuarea plăților”, a transmis primarul orașului Măgurele.
Activitatea de recepție a Parcului Dumitrana a început pe 7 februarie. Imediat după finalizarea procedurilor legale, parcul va fi preluat în administrare de către primărie, din custodia constructorului, și va fi redat comunității.
„Lucrările specifice de întreținere și pregătire după anotimpul rece au început deja și vă asigur că în acest an ne vom plimba aici, alături de copii și bunici, bucurându-ne împreună de un parc la nivelul așteptărilor pentru anul 2024!”, a adăugat Narcis Constantin.
Adina Bucur Silav