Elevii „furry” ia amploare în școlile din România. Fenomenul inspirat de pe reţelele de socializare îi transformă pe copii în diverse animale. Se îmbracă şi se comportă ca nişte pisici, câini, vulpi ori păsări şi refuză să mai comunice firesc la ore.
În căutarea identității unii elevii din Bucureşti susţin că aparțin comunităţii „furry” şi devin „fursona”, adică se comportă şi vin la şcoală îmbracaţi asemănător necuvântătoarelor.
Se întâmplă deja în mai multe şcoli din Bucureşti, acolo unde potrivit observatornews.ro , directorii unităților de învățământ au refuzat să comenteze subiectul.
„Sunt asa mai ciudaţi, se îmbracă, își pun urechi, de astea. Am auzit ca urcă în patru labe scările”, spune un elev.
„Este plin, mai ales la Arte, mai ales că noi suntem învățați să ne exprimăm prin orice fel posibil. Eram frumos pe bancă, erau clasa a opta – a noua şi începuseră să se alerge în patru labe, se tăvăleau pe iarbă, unul îi dresa… La vârsta asta nu prea ești decis și îți place să experimentezi tot”, povestește un alt adolescent din Bucureşti, potrivit sursei citate.
Depăsiţi de situaţie profesorii se declară îngrijoraţi, în timp ce psihologii fac apel la conștientizarea acestui fenomen, unde tinerii din România trebuie ajutaţi şi sprijiniţi, mai ales dacă sunt sau au fost victime ale bullyingului în şcoli.
Ce este fenomenul „furry”
Fenomenul „furry” este o subcultură care se concentrează pe interese legate de animale antropomorfizate, adică animale care prezintă caracteristici umane, cum ar fi vorbirea, mersul pe două picioare și expresii faciale. Aceasta subcultură include o gamă largă de activități și interese, de la artă și literatură la costuming și convenții.
Comunitatea furry este adesea descrisă ca fiind inclusivă și susținătoare, oferind un spațiu pentru exprimare personală și creativă. Aceasta include forumuri online, grupuri de socializare și evenimente live.
Deși majoritatea membrilor comunității sunt implicați în activități artistice și sociale necontroversate, au existat cazuri izolate care au atras atenția negativă.
De exemplu, în urmă cu două luni, oamenii dintr-un parc din Arad au fost șocați de o tânără care se credea pisică se plimba în patru labe şi încerca să atace câinii din zonă.
Adina Bucur