Peste 270 de persoane care locuiesc în proximitatea unei staţiuni turistice din sud-vestul Turciei au trebuit să fie evacuate după ce un incendiu de vegetaţie, care a izbucnit marţi, s-a extins în acea regiune, a anunţat joi ministrul turc al Agriculturii şi Pădurilor, Vahit Kirisci, informează DPA, citată de Agerpres.
În total, 274 de rezidenţi au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele şi locurile de muncă, a declarat ministrul Kirisci în faţa reporterilor din Marmaris, un oraş din provincia Mugla, care are ieşire la Marea Mediterană.
Aproape 3.000 de hectare de vegetaţie au fost deja distruse, a precizat ministrul turc, adăugând că temperaturile ridicate şi vânturile puternice îngreunează eforturile depuse pentru stingerea incendiilor.
Acel focar s-a extins în patru direcţii şi există temeri că ar putea să crească şi mai mult din cauza vânturilor intense aşteptate în a doua parte a zilei de joi, a anunţat biroul de presă al primarului din Marmaris.
Optzeci şi trei de animale şi 52 de vehicule au fost de asemenea evacuate, a adăugat primăria locală.
Incendiul s-a declanşat într-un parc naţional din zona oraşului Marmaris, iar cauzele sale nu au fost deocamdată identificate.
O anchetă este în curs de desfăşurare şi vizează o acţiune probabilă de sabotaj, a anunţat ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu.
Vara trecută, incendii masive au distrus mii de hectare de vegetaţie din Turcia, iar regiunile costiere de la Marea Egee şi de la Marea Mediterană au fost cele mai afectate.
Atunci, guvernul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan a fost criticat pentru lipsa de pregătire a autorităţilor şi pentru absenţa unui sprijin aerian care să fie acordat pompierilor de la sol.
În prezent, 12 avioane şi 45 de elicoptere s-au alăturat eforturilor depuse de pompierii turci, a precizat ministrul Vahit Kirisci, adăugând că trei elicoptere din Qatar şi o aeronavă din Azerbaidjan urmează să sosească în curând în Turcia.