4.4 C
București
miercuri, 22 ianuarie 2025 - 13:09
No menu items!

FOTO/VIDEO. Drumuri închise, TIR-uri care au derapat și zeci de mașini blocate în trafic, din cauza ninsorilor abundente. S-a apelat la jandarmi şi militari

spot_img

Centrul Infotrafic anunţă că, sâmbătă dimineaţă, traficul este închis pe mai multe drumuri şi au fost impuse restricţii de tonaj din cauza zăpezii viscolite. Toate porturile de la Marea Neagră rămân închise atât pentru transportul maritim, cât şi pentru cel fluvial, din cauza vântului puternic. Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 25 de localităţi din 12 judeţe şi în Bucureşti, pentru înlăturarea efectelor vremii.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, din cauza zăpezii viscolite, ca măsură preventivă, a fost închisă circulaţia pe următoarele drumuri naţionale:

  1. DN 2 Căldăruşeanca – Râmnicu Sărat, judeţul Buzău;
  2. DN 22 Râmnicu Sărat – Băile, judeţul Buzău;
  3. DN 2C Costeşti – Padina, judeţul Buzău;
  4. DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti, judeţul Vrancea;
  5. DN 2N Bogza – Jitia, judeţul Vrancea;
  6. DN 23A Milcovul – Ciorăşti, judeţul Vrancea;
  7. DN 23 Olăneasca, judeţul Brăila – Mândreşti, judeţul Vrancea;
  8. DN 23B Măicăneşti – Codreşti, judeţul Vrancea;
  9. DN 2R Jitia-Vintileasca, judeţul Vrancea;
  10. DN 2L Tişiţa – Soveja, judeţul Vrancea;
  11. DN 2M Focşani – Butucoasa, judeţul Vrancea.

În plus, circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone a fost restricţionată pe următoarele artere rutiere:

  1. DN 2 Obrejiţa – Adjud, judeţul Vrancea;
  2. DN 2D Focşani – Greşu, judeţul Vrancea;
  3. DN 24 Cosmeşti, judeţul Galaţi – Tişiţa, judeţul Vrancea;
  4. DN 11A Adjud – Podu Turcului, judeţul Vrancea.
  5. DN 22 Râmnicelu, judeţu Buzău – Brăila, judeţul Brăila;
  6. Toate drumurile naţionale din judeţul Tulcea.
  7. Anumite sectoare ale DN21 (Brăila – Bărăganu), DN 21A (Bărăganu) şi 2B (Vizireni – Şendreni)

Circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone a fost restricţionată pe:

  1. DN 22B Brăila, judeţul Brăila – Galaţi, judeţul Galaţi.

De asemenea, toate porturile de la Marea Neagră rămân închise atât pentru transportul maritim, cât şi pentru cel fluvial, din cauza vântului puternic.

 S-a apelat la jandarmi şi militari

Autorităţile din judeţul Buzău intervin, sâmbătă, pentru deszăpezirea autoturismelor şi TIR-urilor blocate în zăpadă. Pentru operativitate, pompierii au fost chemaţi toţi la unitate şi s-a apelat la jandarmi şi militari.

”În acest moment, mai multe echipaje de jandarmi acţionează pe DN 85 pentru a acorda sprijin tuturor celor care întâmpină dificultăţi din cauza vremii nefavorabile.

Până în acest moment, a fost nevoie de intervenţia jandarmilor pentru a deszăpezi 11 autovehicule şi 3 tiruri care rămăseseră blocate în zăpadă”, a transmis, sâmbătă, Jandarmeria Română.

Sursa citată a precizat că echipajele vor rămâne în zonă până când toţi oamenii vor fi în afara pericolului şi vor ajunge în siguranţă la destinaţie.

ISU Buzău a precizat că, în această dimineaţă, având în vedere situaţia operativă şi condiţiile meteo neprielnice, pentru optimizarea misiunilor şi asigurarea conducerii şi coordonarea intervenţiilor, la nivel ISU BUZAU, a fost dispusă măsura creşterii capacităţii operaţionale, astfel tot personalul s-a prezentat la unitate fiind în masura sa intervină in zonele potenţial a fi afectate.

Totodată, pentru eficientizarea misiunilor, din ordinul IGSU au fost dislocate în zonă mai multe şenilate şi maşini de intervenţie.

”În acest moment se intervine în punctul Oreavu pe DN2 E85 cu circa 70 pompieri pentru recunoaşterea în zona şi deblocarea eventualelor persoane rămase înzăpezite”, a mai transmis ISU Buzău.

Prefectura din acelaşi judeţ a precizat că se intervine, în zona Comisoaia, cu toata resursa disponibilă, inclusiv sprijin de la Divozia 2 Infanferie Getica.

Intervenţii în 25 de localităţi din 12 judeţe şi în Bucureşti

Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 25 de localităţi din 12 judeţe şi în Bucureşti, pentru înlăturarea efectelor vremii. Au fost îndepărtaţi zeci de copaci căzuţi şi au fost deszăpezite autoturisme şi TIR-uri.

Misiunile s-au desfășurat atât în cursul zilei de ieri, cât și pe timpul nopții, în 25 localități din 12 județe (AG, BR, BZ, CL, CT, DB, HD, IF, PH, SV, VL, VN) și mun. București.

Cu eforturi susținute, pompierii au acționat pentru deblocarea mai multor autovehicule rămase în zăpadă, pentru evacuarea apei din 1 subsol și 1 curte, precum și pentru degajarea 4 elemente de construcție de la 4 imobile, 68 copaci și 4 stâlpi de electricitate, fiind avariate 42 autoturisme.

În contextul monitorizării atente a situației de către autoritățile cu competențe, la nivel național au fost întreprinse următoarele măsuri:

-menținerea în stare de operativitate a tuturor categoriilor de mijloace și echipamente pentru asigurarea acțiunilor de răspuns, astfel încât, la ordin, manevra de forțe și mijloace să se realizeze în cel mai scurt timp;

-instituirea permanenței la nivelul autorităților locale din zonele aflate sub avertizare de fenomene hidrometeorologice periculoase;

– activarea Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției prin activarea Grupelor Operative la nivelul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din 6 județe (AG, BR, BZ, DB, PH, VN).

-În județele Buzău și Vrancea, unde au fost înregistrate efecte considerabile a fost ridicată capacitatea operațională, astfel că personalul de serviciu a fost suplimentat cu cel aflat în turele libere. Totodată, în sprijinul echipajelor operative din aceste două județe au fost dislocate forțe și mijloace din județele Galați, Brăila, Bacău, Prahova și USISU, după cum urmează:

-În sprijinul ISU Buzău : ISU GL 1 șenilată, ISU BR – 1 șenilată, ISU BC si ISU PH câte 1 ATPVM, iar Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență – USISU – 1 autocamion de intervenție, 1 microbuz si 1 șenilată.

-În sprijinul ISU Vrancea: ISU Galați 1 șenilată.

Totodată, pentru acoperirea în cele mai bune condiții a solicitărilor venite din partea autorităților și a cetățenilor din aceste două județe, alte 6 județe (CL, IL, BR, VS, CV, BC) au fost prealertate, astfel încât la nevoie, echipaje de salvatori, cu tehnică aflată în dotare să se deplaseze în sprijinul acestora.

Potrivit IGSU, La acest moment situația  este în dinamică, iar evoluția acesteia va fi atent monitorizată pentru dispunerea imediată a măsurilor care se impun, astfel încât situațiile de urgență înregistrate să fie gestionate în mod eficient.

Pot apărea întârzieri de până la o oră pentru degivrarea aeronavelor

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a anunţat, sâmbătă, că traficul aerian pe Aeroportul Henri Coandă se derulează, în condiţii de iarnă, unele zboruri putând înregistra întârzieri  determinate de degivrarea aeronavelor.

”Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, dar în parametri normali, conform planului de zbor. Aeronavele aterizează şi decolează în siguranţă”, a transmis, sâmbătă, CNAB.

Sursa citată a precizat că nicio cursă nu este anulată din motive meteo.

”Unele zboruri pot înregistra întârzieri de aproximativ treizeci de minute la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor, întârzieri care doar punctual pot ajunge sau depăşi o oră”, a mai precizat compania.

Potrivit acesteia, pistele, platformele şi căile de rulare a aeronavelor sunt deschise şi operaţionale, fiind asigurate condiţiile pentru desfăşurarea operaţiunilor aeriene.

”Se intervine constant cu utilajele proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii bune de operare. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti asigură pasagerii că face toate eforturile necesare pentru derularea în în siguranţă şi securitate a tuturor operaţiunilor de pe aeroport”, a mai transmis CNAB.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti recomandă pasagerilor să îşi ia măsurile necesare pentru a se prezenta în timp la aeroport.

                                                                                                                 Adina Silav