24.1 C
București
marți, 8 octombrie 2024 - 16:57
No menu items!

VIDEO. Diana Șoșoacă, penalizată și în Parlamentul European: Pierde bani și nu mai are voie în plen

spot_img

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a anunțat, marți, sancțiunea la adresa europarlamentarului român Diana Șoșoacă, după incidentul din iulie, când aceasta din urmă a apărut cu botniță în sala de plen, a agitat o icoană și un sac negru și a acuzat autoritățile de la Bruxelles că au ucis „zeci de mii de români” în timpul pandemiei de COVID.

Ea a fost atunci evacuată din sală, declarând, cu această ocazie, că „aici, la Bruxelles, este Casa Satanei”.

Pentru „reprezentația” de atunci, Șoșoacă s-a ales cu indemnizația tăiată pe șapte zile. De asemenea, ea are interzis în plen vreme de șapte zile, începând de astăzi.

Sancțiunea a fost semnalată și de eurodeputatul român Siegfried Mureșan, pe contul său de Facebook.

„Diana Șoșoacă, penalizată în Parlamentul European!

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, tocmai a anunțat penalizarea Dianei Șoșoacă pentru comportamentul inadecvat din ședința plenară din luna iulie, când a perturbat în mod repetat reuniunea Parlamentului.

Penalitatea constă în suspendarea participării la sesiunea plenară a Parlamentului European pentru 7 zile și suspendarea indemnizației zilnice tot pentru 7 zile.

În Parlamentul European, dacă încalci regulile și te faci de râs, vei fi întotdeauna sancționat”, a transmis eurodeputatul român.

Ce a făcut Șoșoacă pe 18 iulie

Presa națională și internațională a consemnat că, pe 18 iulie anul curent, Diana Șoșoacă, proaspăt aleasă europarlamentar, a provocat un scandal de proporții în forul legislativ european.

Ea a întrerupt-o în mod repetat pe reprezentanta grupului Renew, strigând „Noi credem în Dumnezeu”.

La a treia întrerupere, președinta forului, Roberta Metsola ordonat evacuarea Dianei Șoșoacă.

Europarlamentarul SOS România a continuat să strige „Am dreptul să vorbesc!”, la care Metsola i-a replicat „Cred că ați vorbit destul” și le-a cerut oamenilor de ordine să o scoată din sală.

Șoșoacă a continuat scandalul în hol.

„Ursula (von der Leyen, șefa Comisiei Europene, n.r.) a ucis oameni în timpul pandemiei. Acesta este un sac în care au fost puși și îngropați 75.000 de români. Aceasta este realitatea. Au ucis oameni în timpul pandemiei. COVID nu a existat niciodată, niciodată. Sunt avocat și știu ce spun. Au ucis oameni”, a acuzat ea.

Ulterior, forul parlamentar a emis un comunicat în care a explicat decizia de evacuare din plen a Dianei Șoșoacă.

„Conform articolului 182 din Regulamentul de procedură al Parlamentului European, europarlamentarul Diana Iovanovici Șoșoacă a fost escortată afară din Cameră după ce a strigat și a întrerupt de trei ori dezbaterea în plen.

Articolul 182 din Regulamentul de procedură privind ‘Măsurile imediate’ prevede că:

Președintele va cere unui deputat care încalcă standardele de conduită definite în Regulamentul 10 (3) sau (4) să se conformeze.

Dacă încălcarea este repetată, Președintele va cere deputatului să se conformeze a doua oară, iar acest fapt va fi consemnat în procesul-verbal.

Dacă încălcarea continuă, sau dacă se comite o altă încălcare, deputatului i se poate refuza dreptul de a vorbi și poate fi exclus din Cameră de către Președinte pentru restul ședinței”, a precizat instituția menționată.

Diana Șoșoacă, revoltă și microfonul tăiat în Parlamentul European

Eurodeputata Şoşoacă s-a plâns luni seară în Parlamentul European, la procedura discursurilor de un minut, după ce Curtea Constituţională a României i-a respins candidatura la alegerile prezidenţiale, că decizia este abuzivă şi că nu a fost luată pe motive de constituţionalitate.

„Vreau să vă aduc la cunoştinţă un caz extrem de grav care se întâmplă de trei zile în România. Sunt preşedinta partidului SOS România şi conform sondajelor reale deţineam primul loc pentru preşedinţia României care va avea loc pe 24 noiembrie”, le-a spus Diana Şoşoacă eurodeputaţilor care erau încă prezenţi în plenul PE în jurul orei locale 23.00 (24.00 ora României).

„Curtea Constituţională, pentru prima dată în istorie, mi-a anulat candidatura la preşedinţia României, nu pe motive de constituţionalitate, pentru că erau îndeplinite toate formele, ci pentru faptul că am luptat împotriva vaccinării obligatorii, pentru că am luptat împotriva botniţei din pandemie, pentru că am fost amendată de un poliţist că am depăşit viteza, deşi sunt în proces cu acel poliţist, pentru că am făcut declaraţii politice în Parlamentul României ca senator, încălcându-se articolul 72 din Constituţia României şi articolele 9 şi 10 CEDO prin care declaraţiile politice ale unui parlamentar au imunitate. Nu putem să fim condamnaţi pentru aşa ceva”, a spus eurodeputata.

„Nu am fost judecată, nu am fost citată, nu am avut dreptul la apărare şi am fost judecată pe articole din ziar”, a mai spus ea.

Diana Şoşoacă tocmai le cerea colegilor săi eurodeputaţi să ia act că în România statul de drept este încălcat, când microfonul i-a fost întrerupt de preşedinţa de şedinţă pentru depăşirea timpului de vorbire.

                                                                                                          Adina Bucur

FOTO: Hepta