1.3 C
București
duminică, 22 decembrie 2024 - 23:42
No menu items!

VIDEO. Cine este „Vrăjitorul Iggy Semmelweiss”, eminenţa cenuşie a grupului „War Room” al lui Andrew Tate

spot_img

Zeci de femei au fost racolate pentru a lucra în domeniul sexului online de către membrii grupului online „War Room” al influencerului Andrew Tate, pus sub acuzare în România, potrivit unei investigații BBC.

Cea mai recentă investigaţie a celor de la  BBC – prezentată în documentarul Andrew Tate: The Man Who Groomed the World? – se concentrează pe 12.000 de pagini de mesaje criptate pe Telegram trimise de sutele de membri ai grupului de chat „War Room”. Investigaţia BBC sugerează că faima lui Andrew Tate este folosită pentru a vinde, de fapt, bărbaţilor din întreaga lume o metodă de abuz asupra femeilor.

 Andrew Tate spune că grupul „War Room” este o reţea a bărbaţilor puternici şi a celor care vor să înveţe de la ei. Oamenii se pot abona în schimbul a 8.000 de dolari pe an.

Membrii grupului lui Tate sunt instruiţi de către unii dintre liderii War Room – cunoscuţi sub numele de „generali” – să seducă romantic, să manipuleze emoţional şi să izoleze social femeile înainte de a le ademeni să apară în faţa camerelor web, luându-le adesea toţi sau majoritatea banilor pe care îi câştigă din videochat. Mesajele – obţinute în exclusivitate de BBC – sugerează că violenţa împotriva femeilor a fost învăţată şi încurajată de unii dintre „generalii” lui Andrew Tate.

Numele real al lui „Iggy” este Miles Sonkin. Născut în Chicago, Illinois, în 1961, el este un fost membru a cel puţin două presupuse secte, a dezvoltat un interes pentru extrema dreaptă în anii 2000 şi se pare că l-a cunoscut pe Andrew Tate în jurul anului 2018. La scurt timp după aceea, Tate a început să îşi vândă propriile cursuri, iar War Room a fost înfiinţată în 2019.

Sonkin trimite tuturor noilor membri ai War Room o listă de lectură şi un manifest care prezintă agenda grupului.

Cu toate acestea, Andrew Tate – cu cei 7,6 milioane de urmăritori pe Twitter și legiuni de fani care doresc să-i imite stilul de viață – este cel care rămâne punctul central al grupului, în ciuda viitorului său proces.

În declarație, purtătoarea de cuvânt a spus că descoperirile BBC „nu doar prezintă acuzații false, ci insultă comunitatea masivă care îl consideră pe Andrew Tate o forță pozitivă care schimbă viața”. Declarația adaugă că domnul Tate „este pregătit să ia toate acțiunile legale necesare pentru a-și apăra nevinovăția și să-i tragă la răspundere pe cei responsabili pentru pretențiile defăimătoare”.

Ancheta BBC sugerează că faima lui este folosită pentru a vinde o metodă de abuz bărbaților din întreaga lume.

Amalia Capră