Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Ingrediente:
- 200 gr carne tocată,
- 500 gr varză,
- 3 linguri ulei de susan,
- 2 lingurițe pastă de ardei,
- 5 lingurițe sos soia,
- 3 lingurițe oțet de orez,
- 1 ardei capia,
- ½ linguriță ghimbir.
Mod de preparare:
Se încinge bine uleiul într-un wok și se frige carnea tocată împreună cu pasta de ardei și cu ghimbirul, amestecând din când în când.
Puteți opta pentru un amestec de vită și porc. În cazul în care alegeți doar carne de porc, grăsimea se topește și va rămâne mult prea puțină carne.
Când începe să se usuce și capătă culoare rumenie, se adaugă sosul de soia și oțetul de orez.
Varza se spală, se dau deoparte primele 2 rânduri de foi și se taie mărunt. La aceiași mărime se va tăia și ardeiul capia. Nu este nevoie să adăugați sare peste varză. Va împrumuta din aromele cărnii și ale uleiului în care se va căli.
După ce carnea s-a gătit suficient, se ia din wok cu o spatulă și, în uleiul rămas, se vor căli varza și ardeiul capia.
La foc iute, se amestecă des până când varza începe să se înmoaie ușor, astfel încât să rămână puțin crocantă. Se adaugă carnea și se mai lasă pe foc, dar nu mai mult de 5 minute.
Se servește caldă, ca atare. Simplu, gustos și foarte sățios.
Poftă bună!
Nicoleta Popa