10.2 C
București
marți, 5 noiembrie 2024 - 16:47
No menu items!

Val de revoltă în rândul magistraților față de execuția procurorilor Moraru și Țuluș

spot_img

Tot mai mulţi magistraţi din ţară şi-au arătat indignarea, pe rețele de socializare sau în apariții televizate, față de modul în care Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat aviz, în şedinţă secretă, cu trei voturi „pentru” și două „împotrivă” revocării din DNA a procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaela Iorga.

Judecători din Gorj, Cluj, Timiș sau Botoșani sunt doar câțiva ditre magistrații din țară care nu tolerează situația înregistrată, marți, la Consiliul Superior al Magistraturii.

Mădălina Elena Vladu-Crevon, judecător la Tribunalul Gorj, susține că scandalul din DNA arată de fapt adevărata imagine a ceea ce se întâmplă acolo, fiind nevoie de mult curaj pentru a devoala adevărul. „Avem nevoie de lupta anticorupţie, fără îndoială! (…) Însă atunci când unii din cei mai vechi şi până acum, de necontestat dintre aceştia, care au pus cariera pe primul plan, aleg să plece ori sunt puşi la zid pentru raţiuni complicate, cu siguranţă asistăm la mult mai mult decât o simplă frustrare! Este un semnal că ACOLO lucrurile sunt altceva decât ceea ce se afirmă şi că este nevoie de mult curaj pentru a le spune pe nume! E doar un început! Avem nevoie de profesionişti!”, susține Mădălina Elena Vladu-Crevon, pe pagina sa de Facebook.

Judecătoarea Adina Maria Lupea, de la Curtea de Apel Cluj, renumită pentru pozițiile sale tranșante față de derapajele din justiție, își arată „scârba” pe pagina sa de socializare „Un singur termen, fără drept de apărare, fără nimic… Mi-e silă, scârbă şi jenă. Mai am săptămâna asta de serviciu şi mă mai gândesc”, a scris, marţi, pe Facebook.

Lăcrămioara Axinte, judecătoare la Tribunalul Botoşani, se arată indignată de identificarea DNA cu o singură persoană, dar îl critică și pe procurorul general, Augustin Lazăr. „A devenit o modă în România sa te legi cu lanţuri de porţile unei instituţii, să arăţi ca eşti singurul/singura capabil/capabilă să o conducă? (…) Dacă un procuror dintr-o structură specializată ar trebui să lucreze acolo doar 4 ani pentru că, vezi Doamne, s-ar uza din punct de vedere mental, emoţional, atunci ce se poate spune despre un procuror care este în funcţii de conducere extrem de importante de peste 10 ani?”, a scris Lăcrămioara Axinte, pe Facebook.

Preşedintele Tribunalului Timiş, Adriana Stoicescu, a anunţat că susţine demersul procurorilor DNA care au sesizat Inspecția Judiciară. „Pentru că am fost la rândul meu hăituită şi vânată de pigmei ce se pretind magistraţi, avizi de publicitate şi putere, care fac din distrugerea vieţilor altora un ţel; pentru că am fost ameninţată voalat cu excluderea din magistratură dacă voi continua să vorbesc; pentru că nu înţeleg să abdic de la principiile mele, astăzi, în calitate de judecător independent, susţin demersul procurorilor din DNA şi solicit, la rândul meu, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), garantul independenţei justiţiei, apărarea independenţei procurorilor din DNA care au cerut acest lucru”, a scris judecătorul Adriana Stoicescu.

Olimpia Diaconiuc