15 plângeri penale au fost depuse după moartea tot atâtor pacienți din secțiile COVID-19 de la Spitalul Județean Arad. Rudele reclamă faptul că bolnavii nu au primit tratamentul potrivit, relatează Antena 3.
Mai mult, aparținătorii susțin că pe foile de observație ar fi fost trecute tratamente după moartea pacienților, pe care, de fapt, aceștia din urmă nu le-ar fi primit.
„Vreau să vorbesc despre situația mamei mele, după care mă voi raporta la clienții care mi-au adus mai multe dosare, în calitate de avocat. Mama mea a fost diagnisticată cu COVID pe data de 23.11.2020. Ulterior, înainte de a ieși din izolare, pe data de 4, pentru că persista o tuse, am luat legătura cu medicul de familie care mi-a indicat să o ducem la o evaluare. Chiar dumneaei a făcut și programarea la salvare, a venit salvarea pe data de 8 decembrie.
Ulterior am constatat că i s-au administrat tratamente de COVID, foarte puternice, trei zile mama a fost foarte bine, potrivit fișei de observație.
A patra zi, mama s-a simțit dintr-o dată foarte rău, nu s-a mai putut ridica din pat. Am adus la cunoștința medicului curant și mi s-a spus că mama are o problemă… La insistențele mele mi-a spus că îi va face investigații suplimentare. În toată această perioadă, nu a fost investigată, nu i s-a făcut o analiză. A fost trimită la un examen Computer Tomograf, și a murit.
Nu i s-a făcut necropsia. Atunci am văzut că i s-a administrat tratament de COVID. Am încercat să luăm legătura cu medicii, nimeni nu a mai vrut să stea de vorbă cu noi, am fost trimiși la firma de pompe funebre a spitalului”, a povestit pentru Antena 3 Oana Lăzărescu, avocat și fiica unei paciente decedate.
De cealaltă parte, Florina Ionescu, director al Spitalului Județean Arad, a declarat că a fost demarată o anchetă internă și a dat asigurări că cei vinovați vor plăti.
„Deocamdată nu am fost informați oficial despre existența unei plângeri la adresa spitalului. Nu am primit nicio reclamație oficială la nivelul instituției, însă, în urma articolelor apărute în spațiul public, am deparat o anchetă internă care este în desfășurare.
Regretăm profund durerea familiilor îndoliate, iar în astfel de situații cuvintele sunt prea puține pentru a ne putea exprima empatia. Pot spune că vom colabora cu instituțiile de cercetare abilitate, dar la această oră nu putem face acuzații cu privire la activitatea medicală. Vom lăsa organele de control să-și facă datoria, însă trebuie să ținem cont că același personal medical, indiferent de nume, a contribuit la salvarea altor sute de vieți, ghidându-se după aceleași proceduri și protocoale medicale”, a spus Florina Ionescu.