Fuziunea dintre USR și PLUS a fost aprobată, vineri, de Curtea de Apel București. Decizia instanței este definitivă.
„Este încă un pas important înainte pentru USR PLUS, în ceea ce privește proiectul care aduce reformă și schimbare în România. Decizia de astăzi a instanței ne așază în logica unui partid puternic, care a adunat împreună cele mai importante energii de schimbare și reformă din societatea românească. Le mulțumesc colegilor mei din USR și PLUS care au avut tăria și înțelepciunea de a trece peste toate dificultățile inerente pentru a construi o alternativă cu adevărat credibilă pentru ceea ce înseamnă acea Românie modernă și europeană pe care o așteptăm“, a declarat Dan Barna, copreședinte USR PLUS.
Dacian Cioloș, copreședinte USR PLUS, a precizat că fuziunea este, de astăzi, definitivă, în ciuda multora care au încercat să împiedice acest moment.
„De mai bine de doi ani, cele două partide, USR și PLUS, au fost în logica unei singure echipe, iar aprobarea fuziunii de astăzi doar formalizează ceea ce noi simțeam deja natural. Suntem de azi un sigur partid, unul puternic, cu cea mai mare dorință de reformare a țării, un partid cu aleși locali, naționali, europeni și cu membri în Guvern“, a declarat Dacian Cioloș, copreședinte USR PLUS.
Conform legii partidelor, odată cu rămânerea definitivă a acestei hotărâri judecătorești, se încheie fuziunea, iar noul partid, USRPLUS (PLUS absorbit de USR) va fi trecut în Registrul partidelor, iar cele două formațiuni care au fuzionat, USR și PLUS, vor fi șterse.
În cel mult 120 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești de admitere a protocolului de fuziune, se va organiza primul Congres. Dacă luăm începutul lunii mai ca data pronunțării, înseamnă că cel târziu la sfârșitul lunii august, membrii USRPLUS își vor alege șefii.
În momentul de față, USR-PLUS are doi co-președinți – Dan Barna de la USR și Dacian Cioloș de la PLUS. Ambii și-au exprimat intenția de a candida la șefia partidului.