2.7 C
București
joi, 26 decembrie 2024 - 17:31
No menu items!

Urmările scandalului de la „Sf. Pantelimon”: Pacienții refuză internarea de frica tratamentului din ATI

spot_img

Scandalul de la Spitalul Pantelimon are efecte serioase în rândul pacienților. Bolnavii au ajuns să refuză să se interneze acolo și întreabă dacă o să le administreze noradrenalină.

Ancheta la Spitalul „Sf. Pantelimon” din București continuă și a fost numit un nou manager interimar, medicul Răzvan Jitianu.

Însă, tot mai mulți oameni se tem acum să ajungă pe mâna medicilor de la Spitalul Pantelimon și refuză internarea în acest spital pentru a primi îngrijiri medicale după ce cele două doctoriție au fost arestate, fiind acuzate de omor calificat.

Când pacienții ajung aici cu ambulanța și primesc îngrijiri, iar medicii le recomandă internarea, majoritatea refuză și pleacă pe propria răspundere.

Același lucru se întâmplă și când ambulanțele ajung la pacienți, iar când li se spune că vor fi duși la Spitalul „Sfântul Pantelimon” sau dacă trebuie să fie transferați aici, oamenii refuză și cer să fie duși la alte spitale.

Mai mult, medicii susțin că sunt înjurați și la triaj, de pacienți și rude și îi numesc acum criminali.

„Spitalul cu criminali în serie sau spitalele din România=lagăre de exterminare!” sunt mesaje care se regăsesc și pe pagina de Facebook a Spitalului Pantelimon.

Dacă într-o zi obișnuită, înainte de izbucnirea scandalului, la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală ajungeau cam 250-300 de pacienți, de când a izbucnit scandalul, numărul lor s-a înjumătățit, potrivit Știrile ProTV. 

Încă un medic apare în ancheta morților suspecte 

Între timp, apăr noi informații din dosarul morților suspecte de la Spitalul Pantelimon.

În referatul procurorilor apare numele unui medic influent despre care asistentele spun că provoca decesul pacienților cronici înainte ca cele două doctorițe să descopere practica.

Martorul, potrivit procurorilor, a menționat că nu a experimentat această situație de reducere bruscă la 1 ml/h de la valori foarte mari a ratei noradrenalinei decât cu dna dr. M. M. și, anterior, cu un alt medic pe nume P. V., care nu mai lucrează în Spitalul Pantelimon din anul 2023.

Și în cazul dr. P. V., procedura era identică în sensul că reducerea o făcea personal, nu le cerea asistenților să o facă.

Și în cazul acelui doctor asistenții procedau la fel cum o făceau și în cazul inculpatei M. M.

Ancheta a fost declanşata abia în aprilie, ca urmare a unei sesizări. Vizate de anchetă sunt deocamdată doar doctorițele M. P. și M. M., care administrau pacienților fiole de ser fiziologic în loc de fiolele de noradrenalină, provocând astfel oprirea bruscă a funcțiilor cardio-respiratorii.

Șefa ATI, audiată la Serviciul Omoruri

Șefa secției de terapie intensivă de la Spitalul Pantelimon va fi audiată astăzi la Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei.

Mai mult, procurorii au extins ancheta în dosarul Pantelimon.

Alte cinci morți suspecte vor fi verificate. Verificările nu includ procedura de dezhumare, ci vor fi analizate rapoartele de necropsie deja întocmite.

                                                                                                           Adina Bucur