Grăsime naturală extrasă din boabele de cacao, untul de cacao are numeroase întrebuinţări, printre care în industria cosmetică, datorită proprietăţilor hidratante.
Africanii îl foloseau pentru a hrăni pielea şi a o proteja de razele solare şi de vânt. Azi, untul de cacao este un ingredient nelipsit din multe produse cosmetice, fiind recomandat pentru toate tipurile de piele.
Untul de cacao este o sursă excelentă de antioxidanţi, grăsimi nesaturate, omega 3 şi omega 6, vitaminele E şi K. Untul de cacao hrăneşte în profunzime şi calmează pielea uscată, ternă, ridată, matură şi afectată de factorii externi, absorbindu-se rapid în piele şi lăsând-o catifelată şi suplă.
Untul de cacao ajută la diminuarea vergeturilor şi la repararea pielii crăpate, estompează cicatricile şi petele maronii, reface ţesuturile epidermei, repară pielea, neutralizând radicalii liberi şi o ajută să producă necesarul de colagen, care creşte elasticitatea pielii, pentru a diminua ridurile şi alte semne de îmbătrânire prematură.
Folosirea regulată a untului de cacao oferă pielii un aspect catifelat şi o strălucire naturală, fiind eficient şi pentru echilibrarea tonului pielii, facilitează bronzarea, menţinerea ph-ului şi eliminarea roşeţii. Untul de cacao hidratează şi oferă volum părului subţire, fortifică genele şi sprâncenele şi combate celulita prin masaj.
R.M.