6.1 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 23:06
No menu items!

UNJR cere CSM amânarea discutării raportului privind managementul Inspecției Judiciare

spot_img

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România a cerut, miercuri, plenului CSM, să amâne discutarea „Raportului privind auditul extern al managementului Inspecţiei Judiciare pentru anul 2016”, pentru a avea timpul necesar studierii acestuia.

Raportul de audit extern al managementului Inspecţiei Judiciare pe anul 2016 a fost făcut public pe 28 august, fiind inclus, spre a fi discutat, pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a Plenului CSM.

Amânarea discutării raportului a fost cerută deoarece este nevoie de o analiză atentă „pentru a remite o poziţie Consiliului înainte de a-l discuta în Plen”, a scris UNJR în solicitare.

UNJR a cerut, de asemenea, să-i fie communicate de către CSM „orice alte acte care au legătură cu acest raport (puncte de vedere, note) şi au fost formulate la nivelul Consiliului”.

„Situaţia de la Inspecţia Judiciară a fost folosită ca argument pentru modificarea legilor justiţiei, de aceea este imperativ să analizăm obiectiv ce merge bine şi ce deficienţe s-au găsit în managementul instituţiei, pentru a putea argumenta propuneri alternative la legile justiţiei în vederea îmbunatăţirii activităţii acestei instituţii”, arată UNJR în scrisoare.

Stimaţi colegi,

Vă solicităm să amânaţi pentru o dată ulterioară discutarea “Raportului privind auditul extern al managementului Inspecţiei Judiciare pentru anul 2016”, subiect aflat pe ordinea de zi din data de 30 august 2017, pentru ca să avem timpul necesar studierii acestuia.

Raportul a fost făcut public abia pe data de 28 august şi am dori să-l analizăm cu atenţie pentru a remite o poziţie Consiliului înainte de a-l discuta în Plen.

Vă solicităm, de asemenea, să ne comunicaţi orice alte acte care au legătură cu acest raport (puncte de vedere, note) şi au fost formulate la nivelul Consiliului.

Situaţia de la Inspecţia Judiciară a fost folosită ca argument pentru modificarea legilor justiţiei, de aceea este imperativ să analizăm obiectiv ce merge bine şi ce deficienţe s-au găsit în managementul instituţiei, pentru a putea argumenta propuneri alternative la legile justiţiei în vederea îmbunatăţirii activităţii acestei instituţii.

Cu stimă,

Judecător Dana Girbovan
Uniunea Naţională a Judecătorilor din România

Andrei Tudor