2.4 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie 2024 - 3:48
No menu items!

Universitatea Politehnica și British Council oferă cursuri de engleză pentru studenți

spot_img

Universitatea Politehnica și British Council oferă cursuri de engleză pentru studenți

Universitatea Politehnica din București (UPB) și British Council au semnat miercuri un protocol bilateral care prevede atât o colaborare în cadrul programelor educaționale prin parteneriat cu universități de prestigiu din Marea Britanie, cât și cursuri de limba engleză pentru studenți UPB.

La finalul cursurilor de limba engleză, studenții pot dobândi certificate Cambridge și IELTS, în urma susținerii examenului de competențe recunoscut de British Council.

Rectorul UPB, George Darie, a apreciat că semnarea protocolului este o modalitate de a crește performanțele studenților în limba engleză.

„Noi urmărim să dezvoltăm nu numai abilitățile și competențele profesionale ale studenților noștri, ci să le oferim și alte categorii de valențe. Este un mod de a-și îmbogăți cunoștințele, culturale, sociale, de a avea deschidere și către alte culturi europene. Studenții nu trebuie doar să cunoască, ei trebuie să fie capabili de a-și dezvolta aptitudinile indiferent unde vor profesa”, a spus George Darie.

La rândul său, ambasadorul Marii Britanii la București, Martin Harris, a arătat că rolul UPB este să pregătească noua generație pentru o carieră de succes, iar o cunoaștere a limbii engleze este foarte importantă.

„Nu consider că limba engleză este proprietatea noastră, a britanicilor. Limba engleză a devenit un limbaj pentru comunicare în toată lumea. (…) Știu că această nouă generație este deschisă ideilor, inovațiilor. Noi ne bazăm foarte mult pe realizările acestor studenți pentru dezvoltarea economiei din România și din Europa. (…) Dacă noi am greșit în generația noastră, ne bazăm pe copiii noștri pentru a face mai bine în viitor și eu sper că problemele importante, problemele economice, ecologice, putem să le rezolvăm cu eforturi, cu idei, cu știința pe care o avem în această universitate și în alte universități din Europa”, a afirmat Martin Harris.

Ministrul delegat Mihnea Costoiu a mărturisit că a mai existat o încercare de semnare a unui protocol cu British Council în 1974, însă acordul nu a fost semnat.

”Decizia politică de la acea vreme a fost de interzicere a semnării oficiale a unui acord, asta după ce Politehnica semnase cel mai mare număr de acorduri internaționale dintre toate Universitățile din România. Există o relație de foarte lungă durată între Consiliul Britanic și UPB. Este un lucru normal și mă bucur că este prima universitate tehnică cu care Consiliul Britanic semnează un acord”, a explicat Costoiu.

A.V.