3 C
București
joi, 23 ianuarie 2025 - 0:03
No menu items!

Un român aflat în Germania la cules de sparanghel a murit de COVID-19. Patronul uneia dintre firmele intermediare se numește Flutur

spot_img

Un muncitor român a murit, sâmbătă, în orașul german Bad Krozingen, unde se afla la cules de sparanghel, a fost depistat pozitiv la testul pentru coronavirus, scrie Der Spiegel. Românul se afla în Germania de pe 20 martie. Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, a murit pe 11 aprilie. 

Cauzele decesului au fost neclare, scriu jrunaliștii germani, dar ulterior a fost testat pozitiv pentru COVID – 19. Ministerul de interne din Stuttgard a confirmat cazul, mai scrie Der Spiegel.

Înainte de a murit, bărbatul ar fi acuzat simptome de tuse seacă și nas înfundat. După decesul acestuia, departamentul de sănătate ar fi luat măsuri pentru a preveni răspândirea infecției printre muncitori. De asemenea, o anchetă epidemiologică este în desfășurare, pentru a stabili persoanele cu care a intrat în contact. 

Ministerul de interne din Stuttgard a confirmat cazul, mai scrie Der Spiegel.

Înainte de a murit, bărbatul ar fi acuzat simptome de tuse seacă și nas înfundat. După decesul acestuia, departamentul de sănătate ar fi luat măsuri pentru a preveni răspândirea infecției printre muncitori.

Jurnaliștii de la Buna dimineata Suceava au mers și pe urma firmei care a intermediat plecarea a nouă agricultori suceveni, la muncă, în Germania. Societatea este Panap Jobs, o firmă cu sediul în localitatea Solca, din Suceava, dar și cu un punct de lucru în zona Arcu din municipiul Iași. Acționarii firmei Panap Jobs SRL sunt Flutur Onofrei Viorel și Avramescu Flutur Cosmin, care dețin și Panap Residence, un cartier de vile în zona Ipotești, județul Suceava. Flutur Viorel Onofrei și Panapp SRL mai dețin și o societate cu obiect de activitate în domeniul transporturilor terestre a cărei cifră de afaceri a ajuns în 2019 la valoarea de 14.131.790 RON cu un profit declarat de 2.597.118 RON.

Sucevenii aveau adeverințe de la medicul de familie care să ateste că nu sunt infectați cu COVID-19 și că sunt apți de muncă. Cele nouă persoane care au încercat să ajungă la Iași sunt din Bosanci, Adâncata și Mitocul Dragomirnei, localități aflate în zona de carantină. Toți cei prinși la intrarea în județul Iași s-au ales cu o amendă de câte 20 de mii de lei și cu dosar penal.