4.4 C
București
miercuri, 22 ianuarie 2025 - 13:39
No menu items!

Un rechizitoriu al DNA, desființat în instanță

spot_img

Direcția Națională Anticorupție a primit o nouă lovitură de la o instanță de judecată în aceeași zi în care un fost șef de poliție a fost achitat definitiv pentru că „fapta nu este prevăzută de legea penală”.

Încă un dosar instrumentat de DNA se deovedește a fi fost întocmit cu grave nereguli. Potrivit luju.ro, Tribunalul Tulcea a constatat mai multe nereguli în dosarul în care fosta şefă a Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea, Laurentia Militaru, a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu, alături de alte persoane, pentru încheierea unor contracte de lucrări la DSP. Concret, instanţa a exclus raportul de expertiză după ce a constatat nulitatea relativă, precum și declaraţiile date în calitate de martor de doi dintre inculpaţi. Instanţa a constatat neregularitatea rechizitoriului DNA-Serviciul Teritorial Constanța pentru lipsa unor precizări neechivoce referitoare la prejudiciul cauzat în dauna Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Tulcea, folosul necuvenit obţinut şi persoanele care au beneficiat de acesta şi încadrarea juridică a infracţiunii de fals pentru care a fost trimis în judecată unul din inculpaţi.

Admite, în parte, cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii Militaru Laurentia Mariana, Vizireanu Mircea Radu şi Bănuţ Bogdan. Constată nulitatea relativă a expertizei tehnice efectuate în cauză de expertul tehnic Paduraru Florica şi exclude Raportul de expertiză nr. 15/octombrie 2016 întocmit de aceasta. Exclude declaraţiile de martor existente în cauză, date de inculpaţii Vizireanu Mircea Radu şi Bănuţ Bogdan. Constată nulitatea relativă a declaraţiilor date în calitate de suspect şi în calitate de inculpat a inculpaţilor Vizireanu Mircea Radu şi Bănuţ Bogdan şi dispune excluderea acestora. Constată neregularitatea rechizitoriului Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanța nr. 71/P/2016 din 11.08.2017 pentru lipsa unor precizări neechivoce referitoare la: – prejudiciul cauzat în cauză Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Tulcea, folosul necuvenit obţinut şi persoanele care au beneficiat de acesta – consecinţele reţinerii prin rechizitoriu a prevederilor art. 5 Cod Penal cu privire la cei trei inculpaţi, sub toate aspectele, inclusiv cel al încadrării juridice – încadrarea juridică a infracţiunii de fals pentru care a fost trimis în judecată inculpatul Bănuţ Bogdan. Dispune comunicarea încheierii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanța pentru a proceda conform art. 345 alin. 3 cod pr.penală. Pronunţat în camera de consiliu azi, 05.10.2017

Tribunalul Tulcea
minuta

Andrei Tudor