Fostul vicepreședinte al Noii Drepte, Nicolae Calotă, este membru în partidul lui Dan Diaconescu
Fostul vicepreședinte al Noii Drepte, Nicolae Calotă, candidează, pe 25 mai, la alegerile parțiale pentru Senat din partea Partidului Poporului-Dan Diaconescu. Calotă aspiră la locul lăsat liber de Victor Ciorbea, în Colegiul 7 București.
Pe 25 mai, simultan cu alegerile pentru Parlamentul European, în România se vor organiza alegeri parlamentare parţiale, pentru ocuparea mandatelor din colegiile vacantate prin demisie. După ce la alegerile din decembrie 2012, partidul fondat de Dan Diaconescu a obţinut un scor semnificativ, la câteva procente distanţă de fostul partid de guvernământ, PDL, la scrutinul electoral din 25 mai, pe listele PPDD se găsesc politiceni mai puţin cunoscuţi, însă deosebit de controversaţi. În Colegiul senatorial 7 din Bucureşti, eliberat prin demisia lui Victor Ciorbea, oamenii lui Dan Diaconescu îl susţin pe Nicolae Calotă, care se luptă cu Adriana Săftoiu (PDL), Cristian Ilie (PMP), Traian Raul Popa (PNŢCD), Mihai Alfred Antonio (PSD-UNPR-PC) și Andrei Creci (PNL).
Nicolae Calotă a fost, de la înfiinţarea grupării Noua Dreaptă, în 2000, timp de cinci ani, unul dintre cei mai cunoscuţi lideri ai formaţiunii. Vicepreşedinte cu atribuţii organizatorice, Nicolae Calotă a părăsit organizaţia Noua Dreaptă în 2005 pentru a înfiinţa propria grupare împreună cu Mugur Vasiliu, Axa Neamului (2011), cu care a şi încercat să candideze, fără succes, la alegerile din 2012. Ulterior, a fondat o altă platformă, Alianţa Naţională (2012) – de data aceasta, nu sunt forma unui partid -, alături de avocatul Mihai Rapcea şi activistul pro-vita Bogdan Stanciu.
Fost candidat al Partidului Naţional Democrat Creştin la primaria Sectorului 2 în 2004, actuala propunere PPDD pentru Senat a făcut tandem cu profesorul ultranaţionalist Ion Coja, însă nu a obţinut un rezultat electoral notabil (589 de voturi).
„Brigada de asalt” a candidatului PPDD la Senat „urăşte ciorile”
Nicolae Calotă nu este doar un cunoscut activist al organizaţiilor radicale de dreapta, ci şi unul dintre promotorii scenei autohtone de rock ultranaţionalist sau „identitar”. Împreună cu liderul fondator al Noii Drepte, Tudor Ionescu, candidatul PPDD la Senat a pus bazele formaţiei „Brigada de asalt”, ale cărei piese promovau exclusiv mesaje legionare, antisistem şi anti-UE.
Spre exemplu, într-una dintre piesele de pe albumul de debut, intitulată „Căpitanul”, discursul liderului legionar Corneliu Zelea Codreanu este suprapus peste instrumentalul compus de trupă. O altă piesă de referinţă a grupului susţine mesaje explicite împotriva Uniunii Europene, considerată un pericol pentru „naţiunea română”.
O să vină Uniunea să distrugă Naţiunea,
Eu mereu am să iubesc Tricolorul Românesc!
Naţiunea e strabună, Uniunea-i o minciună
Eu mereu am să iubesc Tricolorul Românesc!Brigada de Asalt
„Tricolorul Românesc”/ albumul „O Românie naţionalistă” (2004)
Considerată una dintre cele mai agresive compoziţii muzicale ale formaţiei fondate de ppdd-istul Nicolae Calotă, piesa “Urâm ciorile” a stârnit serioase controverse la momentul lansării sale. Versurile au fost interpretate drept un atac dur la adresa comunităţii rrome din România, iar o serie de organizaţii non-guvernamentale au protestat public, acuzând violenţa verbală fără precedent.
(…) Oraşul invadat
De ciori ieşite la furat,
Şi cine are o puşcă,
Un câine rău în cuşcă,
Ieşiţi cu toţii la vânatBrigada de Asalt
„Uram ciorile”/albumul „Prezent” (2007)
http://www.youtube.com/watch?v=ypJpehCSK_I
Jeni Stănciulescu