Unui copil i s-a permis oficial să se identifice drept LUP. Motivul invocat este că elevul de liceu ar suferi de „disforie de specie”, adică atunci când cineva pretinde că aparține unei specii diferite. Psihologii atrag atenția că o astfel de condiție nu există și că este vorba de influența nocivă a unor curente vehiculate pe rețelele de socializare. Și în România au apărut tineri susținători ai acestui curent bizar.
Cazul s-a petrecut într-o școală din Scoția, dar nu este primul de acest fel în Marea Britanie.Conducerea instituției a recunoscut în documente oficiale că liceanul se identifică drept animal, mai precis LUP.
Adolescentul aparține unui grup care s-a autointitulat „Blănoșii” și s-a identificat cu „personaj animal”. Consiliul școlar a precizat că i-a oferit „sprijin personal”, inclusiv consiliere și ajutor pentru învățare, precizând că „există foarte puține îndrumări specifice privind disforia speciilor”
Pe de altă parte, un neuropsihologul consultat de Daily Mail a afirmat că „Nu există o astfel de condiție, definită științific drept „disforia speciei”. Nu este surprinzător că vedem asta într-o epocă în care mulți oameni vor să se identifice ca fiind altceva decât sunt.”
Problema este gravă pentru că tot mai mulți școlari, influențați de diverse curente de pe rețelele de socializare, își asumă personalitățile unor animale, reale sau imaginare, precum vulpi, dragoni, păsări, șerpi, rechini și chiar dinozauri.
Și în România au apărut tineri susținători ai acestui curent bizar. În primăvară, o adolescentă costumată în pisică a atacat un câine real, într-un parc.
D.Constantin