10.2 C
București
marți, 5 noiembrie 2024 - 16:45
No menu items!

Un avion Tarom a aterizat de urgenţă la Istanbul, după o ameninţare cu bombă. Sistemul informatic al Aeroportului Otopeni a căzut

spot_img

O aeronava Tarom care se îndrepta spre România a aterizat de urgență, noaptea trecută, în urma unei amenințări cu bombă. De asemenea, mai multe curse au întârziat după ce sistemul informatic al aeroportului Henri Coandă a căzut.

La bordul unui aeronave Tarom, care venea dinspre Tel Aviv, a fost anunțată o bombă, ceea ce a adus la aterizarea de urgență pe aeroportul din Istanbul.

Pasagerii au fost imediat coborâți din aeronavă, fiind nevoiți să rămână pe aeroportul din Turcia până în această dimineață, când o nouă cursă a fost pregătită să îi aducă în țară.

Compania a activat celula de criză.

”Compania TAROM informează că, din cauza unui avertisment referitor la existenta unei bombe la bord, aeronava care efectua cursa RO 154 Tel Aviv-București a aterizat de urgență pe Aeroportul din Istanbul la ora locală 03:30, în urma deciziei luate de către comandantul de zbor, care respectă procedurile standard pentru astfel de situații. La bord se aflau 88 pasageri.

Menționăm că verificările efectuate de către autoritățile abilitate s-au încheiat, iar alerta s-a dovedit a fi una falsă.

În prezent, pasagerilor li se acordă asistență la sol pe Aeroportul din Istanbul, iar aceștia urmează să decoleze în jurul orei locale 11:30 către București- destinația finală.

Regretăm disconfortul creat pasagerilor noștri și reiterăm faptul că prioritatea Companiei TAROM este siguranța si securitatea pasagerilor și a echipajelor sale”, a transmis Tarom.

Probleme pe Aeroportul Otopeni

Tot în noaptea de joi spre vineri, sistemul informatic de pe Aeroportul Henri Coandă s-a oprit. Din această cauză, mai multe curse au întârziat. Este vorba despre cursele Tarom pe direcțiile Cairo, Tel Aviv și Amman.

Deși, inițial, s-a crezut că este vorba despre un atac cibernetic, purtătorul de cuvânt al aeroportului susține că a fost vorba doar despre o oprire a sistemelor informatice, care ar fi durat doar câteva minute.

                                                                                                                    Adina Silav