2.9 C
București
miercuri, 22 ianuarie 2025 - 9:07
No menu items!

UK: Premierul Johnson, în stare stabilă. Cum fac față spitalele celei mai mari mortalități COVID-19 de până acum

spot_img

În timp ce starea premierului britanic, Boris Johnson, se îmbunătățește în terapia intensivă, încercând să se refacă după infectarea cu SARS-CoV-2, situația pentru mulți alți britanici rămâne gravă. Regatul Unit a înregistrat, joi, cea mai neagră zi de la începerea epidemiei, scrie Aljazeera.com.

Totalul deceselor înregistrate în spitalele din Marea Britanie din cauza COVID-19 a crescut cu un număr record, de 938 cazuri, la 7.097, au declarat oficialii din sănătate miercuri, deoarece numărul de infectări a crescut la 60.733.

Abdul Mabud Chowdhury, un medic care în urmă cu trei săptămâni a cerut lui Johnson să ofere lucrătorilor din NHS echipament de protecție adecvat, s-a numărat a fost printre cele mai recente victime, murind, miercuri, la un spital din estul Londrei.

Într-o postare pe Facebook din martie, adresată lui Johnson, Chowdhury, un chirurg urolog, scrisese că, în timp ce medicii, asistenții medicali și alți lucrători medicali încercau să ajute pacienții, „suntem, de asemenea, ființe umane și avem și noi drepturile noastre, ca și ceilalți, pentru a trăi în această boală mondială, cu familiile și copiii noștri „

Johnson, 55 de ani, a fost internat duminică seara la Spitalul St Thomas cu o temperatură ridicată persistentă și tuse și a fost traferat la terapie intensivă, luni. El a primit oxigen, dar nu a fost pus la ventilator.

„Lucrurile sunt din ce în ce mai bune pentru el”, a declarat joi, secretarul său pentru cultură, Oliver Dowden. „Este stabil, o stare îmbunătățită, s-a așezat și s-a conversat cu personalul medical.”

Purtătorul de cuvânt al Johnson a declarat mai târziu reporterilor: „Primul ministru a avut o noapte bună și continuă să se însănătoșească, la terapia intensivă … el are o stare bună. Primul ministru multumeste NHS (Serviciul National de Sanatate) pentru ingrijirile extraordinare pe care le ofera”.

Până în prezent, spitalele au fost asaltate, dar nu copleșite, însă unii medici spun că se luptă și încă nu au primit provizii adecvate de echipamente de protecție personală sau PPE.

„Purtăm același echipament cu care eram cu câteva săptămâni în urmă”, a spus dr. Nishant Joshi, un medic de  urgențe, din nordul Londrei.

„Primim un volum mai mare de pacienți și sunt în stare mai rea și probabil că sunt și mai contagioși”, a spus el.

Marea Britanie intră în ceea ce, definesc oamenii de știință,cea mai mortală fază a focarului, morții urmând să crească în continuare în weekendul de Paște.