1.3 C
București
duminică, 22 decembrie 2024 - 23:52
No menu items!

Tusea persistentă sau durere în gât care nu cedează, noi simptome ale FLiRT, FLuQE și LB.1, variantele COVID-19 care ignoră vaccinul sau infectarea anterioară

spot_img

Medicii avertizează: FLiRT, FLuQE și LB.1, variante COVID-19, se răspândesc. „Au modificări în proteina spike. Ignoră imunitatea de la vaccin sau infectarea anterioară

Medicii lansează un avertisment, deoarece noi variante ale COVID-19, FLiRT, FLuQE și LB.1, se răspândesc în lume. Este vorba despre NFLiRT și LB.1, care dau simptome precum tuse persistentă sau durere în gât care nu cedează. 

Ba mai mult, FLiRT a suferit deja mutații suplimentare, iar FLuQE a devenit varianta cu cea mai rapidă creștere. Ei bine, discuțiile despre COVID-19 s-au reaprins, având în vedere că mai mulți oameni s-au prezentat la medic cu simptome similare unei răceli. Aceasta este o mutație suplimentară despre care cercetătorii spun că face virusulmai infecțios.

„Călătoriile și evenimentele mari precum festivalurile, duc la aglomerări unde virusul se poate răspândi mai ușor, iar acum nu mai există restricții legale precum purtarea măștilor sau distanțarea socială”, explică Dr.MariyamMalik.

Unii experți sugerează că tulpinile FLiRT și LB.1 pot evita imunitatea, lucru care explică de ce persoanele vaccinate se îmbolnăvesc. „Varianta FLiRT are modificări în proteina spike care pot facilita răspândirea și evitarea imunității de la infecțiile sau vaccinurile anterioare”, a declarat dr. Malik, care a completat că „și varianta LB.1 are mutații ce ajută la răspândire și pot slăbi protecția obținută din imunitatea anterioară, făcând aceste variante diferite de cele mai vechi”.

„Noile variante apar deoarece virusul se schimbă natural în timp. Când multe persoane se infectează, virusul are mai multe șanse să dezvolte mutații. Răspunsurile noastre imunitare din infecții sau vaccinuri anterioare pot împinge virusul să evolueze”, a declarat dr. Malik, pentru The Independent. Simptomele noilor variante de COVID-19 – FLiRT și LB.1 „Simptomele noilor variante FLiRT și LB.1 sunt similare cu cele ale tulpinilor anterioare deC OVID-19. Simptomele comune includ febră, tuse, oboseală, pierderea gustului sau mirosului, durere în gât, dureri musculare sau corporale, dificultăți de respirație, dureri de cap și nas înfundat”, a mai spus Dr. Malik. Mai mult, inclusiv durata noilor variante este similară cu cea a variantelor anterioare. Medicii recomandă autoizolarea și utilizarea tratamentelor fără prescripție medicală dacă aveți simptome. 

„Este recomandat să te autoizolezi, să te odihnești și să te hidratezi. Folosește medicamente fără prescripție medicală pentru ameliorarea simptomelor și monitorizează-ți simptomele atent, solicitând ajutor medical dacă starea se agravează”, a mai spus medicul.

„Pentru simptome ușoare, odihna și tratamentul la domiciliu sunt, de obicei, suficiente și, în general, nu este nevoie să vizitezi medicul de familie. Este esențial să cauți asistenă medicală dacă ai simptome severe precum dificultăți de respirație, dureri în piept, confuzie sau febră persistentă”, a conchisdr.Malik.

Situația COVID-19 în România – date din ultima săptămână În intervalul 01 – 07 iulie 2024 au fost înregistrate 689 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. 227 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90de zile după prima infectare.

Până în prezent, pe teritoriul României, au fost înregistrate 3.533.058 cazuri de infectare cu SARSCoV-2. Incidența înregistrată la 14 zile este de 0.02. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 17 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 în prezent este de 58.De asemenea, la ATI, sunt internate 8persoane. 12.07.2024, 08:53 Medicii avertizează: FLiRT, FLuQE și LB.1, variante COVID-19, se răspândesc. Din totalul pacienților internați în prezent, 11 sunt minori, 9 fiind internați în secții și 2 în ATI.

D.Constantin