-1.3 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 9:00
No menu items!

Turtă dulce cu cacao

spot_img

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

turta_dulce

Ingrediente:

  • 200 gr făină,
  • 50 gr miere,
  • 80 gr zahăr brun,
  • 40 gr unt,
  • 1 ou,
  • ½ linguriță scorțișoară,
  • 20 gr cacao,
  • 5 gr praf de copt,
  • sare.

 Mod de preparare:

Făina se amestecă cu cacao, sare, praf de copt și scorțișoară. După ce s-a amestecat bine, se mai cerne încă o dată făina, chiar dacă a fost cernută înante de a fi amestecată cu celelalte ingrediente, și se dă deoparte.

Untul la temperatura camerei se amestecă cu zahărul brun, cu ajutorul unui tel sau mixer. Se adaugă apoi mierea și oul și se amestecă în continuare, pâna ce se omogenizează complet. Se adaugă apoi făina, puțin câte puțin și se amestecă cu o spatulă. După ce s-a adăugat 2/3 din cantitatea de făină, se pune aluatul pe un blat și se frământă, adăugând făină puțin câte puțin, până nu mai este lipicios. Se dă la rece pentru 4-5 ore.

turta1

După timpul de repaus, împărțim aluatul în două bucăți și întindem fiecare bucată pe blatul puțin tapetat cu făină, într-o foaie subțire până în 0,5 cm grosime.  Decupăm apoi formele dorite.

turta2

Între timp, cuptorul se încălzește la 175 grade.

Figurinele obținute din aluat se pun pe tavă, peste care am pun în prealabil hârtie de copt. Se dau la cuptor pentru 8 minute.

Scoase de la cuptor, trebuie lăsate să se răcească bine, înainte de a fi de a fi decorate.

turta3

Savurați cu plăcere!

turta4Nicoleta Popa