-1 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 6:04
No menu items!

Tunul lui Liviu Dragnea

spot_img

Cazul Aerodromului Alexeni este, în opinia lui Sorin Roșca Stănescu, un tun imobiliar

Liviu Dragnea_SZ

Senatorul Sorin Roșca Stănescu suține că „acest tun este, de fapt, un aerodrom”. Este vorba despre Aerodromul Alexeni, aflat la 65 de km de Bucureşti, cu ieşire la DN 6, cu o suprafaţă de 365 de hectare, dotat cu 13 clădiri, 2 hangare, o pistă betonată de 2.500 de metri liniari şi având o cifră de inventar de nu mai puţin 79.310.152 lei.

Implicarea vicepremierului Liviu Dragnea constă în faptul că, în 18 noiembrie 2011, fosta perla a aviaţiei militare a trecut în subordinea Ministerului Dezvoltării, care ar fi trebuit să o valorifice. Valorificarea unui aerodrom amplasat atât de aproape de capitală ar fi putut să se facă în mai multe feluri. Fie prin transformarea sa în cea mai importantă scoala de pilotaj a României, fie prin reînscrierea locaţiei în circuitul aviaţiei civile ca un al treilea aeroport al Bucureştiului, fie prin vânzarea pe sub mână, bucată cu bucată, a activelor şi utilizarea terenului sub forma unui tun imobiliar. Ei bine, domnul Liviu Dragnea a preferat cea de-a treia variantă.

În prezent, din fosta şcoală de pilotaj se fură ca din codru. În mod deliberat, ea este lăsată practic fără pază, deşi, în absenţa unei licitaţii publice, vicepremierul Dragnea a încheiat totuşi un contract în acest sens cu Sheriff Guard.

Împotriva lui Liviu Dragnea există de altfel şi o plângere penală la DNA, depusă de Marin Anton, unul dintre numele grele ale aviaţiei romaneşti, fost pilot militar în flotilă de elită a aviaţiei din perioada 1971-2009. Acesta îl acuză pe Liviu Dragnea de abuz în serviciu contra intereselor statului şi subminarea economiei naţionale şi ataşează sesizării sale mai multe probe.

În contextul actual, „cazul Aerodromul Alexeni” este relevant nu doar în ceea ce priveşte o posibilă fraudă de mari proporţii în care este implicat un membru marcant al Guvernului Ponta, ci şi în contextul intenţiei Statelor Unite de a crea şase baze militare în proximitatea zonei de conflict a Ucranei, una dintre acestea urmând să fie amplasată în România. Situaţie care ne obligă să ne reamintim cât de dese au fost intervenţiile reprezentanţilor Washingtonului în ultima vreme, legate de necesitatea diminuării corupţiei şi a consolidării statului de drept şi justiţiei libere, aceasta fiind singura garanţie nu numai a sporirii investiţiilor americane în zonă, ci şi a întăririi parteneriatului strategic româno-american

Sorin Roșca Stănescu
senator PNL

Andrei Tudor