4.4 C
București
miercuri, 22 ianuarie 2025 - 12:51
No menu items!

Trump spune că va „face alte lucruri”, dacă va pierde alegerile din 2020

spot_img

În ziua în care SUA au înregistrat 839 de noi decese cauzate de COVID-19, președintele Donald Trump făcea planuri pentru Convenția sa de lansare și afirma că va continua să facă alte lucruri, dacă va pierde alegerile din 3 noiembrie. Totul, în contextul în care adversarul său democrat Joe Biden conduce în sondaje și a afirmat recent că republicanul ar putea trișa, refuzând să părăsească Casa Albă, motiv pentru ca ar putea să fie nevoie de o reacție militară.

„Cu siguranță, dacă nu câștig, nu câștig. Adică, știți, continuați și faceți alte lucruri”, a declarat Trump pentru Fox News Channel într-un interviu televizat difuzat vineri.

Pe măsură ce cursa dintre Trump și Biden se încălzește înainte de alegeri, cei doi au afirmat din ce în ce mai mult că cealaltă parte intenționează să trișeze pe drumul către victorie.

Biden, care conduce în majoritatea sondajelor naționale, a declarat, la începutul acestei săptămâni, că cea mai mare preocupare a sa este că Trump va încerca să „fure” alegerile, deși fostul vicepreședinte nu a explicat modul în care credea că Trump ar putea înșela. Biden a spus că este sigur că soldații îl vor escorta pe Trump afară din Casa Albă, dacă pierde și nu recunoaște rezultatul.

Comentariul lui Trump la Fox News a sugerat că poate accepta rezultatul alegerilor, dar președintele nu a spus-o în mod special. Purtătorul de cuvânt al campaniei Trump, Tim Murtaugh, a declarat joi, Trump va accepta rezultatul.

Trump i-a acuzat pe democrați că au dorit să utilizeze o creștere a votului prin poștă ca mod de organizare a alegerilor, în timp ce Biden s-a angajat să impună avocați la secțiile de votare din toată țara pentru a investiga felul în care republicanii ar încerca să fure votul.

Experții și oficialii electorali se pregătesc pentru o noapte electorală zbuciumată.

Se așteaptă o creștere a votului prin poștă din cauza îngrijorărilor cu privire la pandemia Sars-CoV-2, iar experții avertizează că procesul electoral ar putea fi afectat de haosul deja întâlnit la alegerile primare organizate în timpul focarului viral.

Un număr mare de buletine poștale care nu sunt livrate la timp pentru a fi distribuite sau numărate ar putea duce la provocări legale cu privire la rezultatele alegerilor. Numărarea buletinelor transmie pe e-mail necesită, de asemenea, mai mult timp, deoarece identitatea unui alegător trebuie să fie mai întâi validată, ceea ce crește posibilitatea ca rezultatele alegerilor să nu fie cunoscute chiar în ziua alegerilor, spun specialiștii.

Până atunci, însă, scena politică americana fierbe la planurile anunțate de Trump pentru lansarea candidaturii sale, într-un spațiu convențional, închis, cu peste 15.000 de participanți care au fost îndrumați să își asume postențiala infectare cu Sars-CoV-2.