În 2013 s-au impus ingredientele locale și sezoniere, s-au încercat meniuri mai sănătoase și fără gluten, iar cocktailurile au primit infuzii afumate. Anul 2014 se anunță la fel de surprinzător și apetisant. Iată ce se pregătește în domeniul culinar, potrivit foodstory.ro:
Ambalaje prietenoase cu mediul
2014 e anul în care mulți producători din industria alimentară se vor gândi la aspectul ecologic al învelișului în care se vând produsele. Acest lucru nu este însă o noutate. În Brazilia se vând deja burger cu ambalaj comestibil.
Inspirație din bucătăriile lumii
În 2014 e bine să îți extinzi cunoștințele în domeniul condimentelor și mirodeniilor. Experimentează cu cele pe care nu le-ai testat până acum, iar pentru început, încearcă bucătăria indiană sau asiatică, iar apoi treci la bucătăria filipineză pentru că ea se anunță vedeta anului.
Noile superalimente
Am văzut frunzele de sfeclă mangold și quinoa primind această titulatură în ultimii ani. În 2014 se pare că cerealele vor fi vedete, iar printre ele pe primul loc va fi teff-ul, o cereală africană, cu un conținut ridicat de calciu, fosfor, magneziu, aluminiu, fier, cupru, zinc și mai multe proteine decât grâul și orzul. 2014 va fi și anul în care conopida va străluci și mai mult în bucătărie, dar și frunzele de fenicul care vor lua locul altor plante aromatice.
Meniu la vedere
Restaurantele care vor să își atragă clienții trebuie să adopte stilul localurilor asiatice în care bucătarii pregătesc totul chiar în fața mesenilor. Astfel, am putea vedea adevărate demonstrații de gătit lângă mesele noastre în anul următor.
C.A.