-1 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 4:10
No menu items!

Tragedie la Buzău. Un băieţel de un an și o fetiță de doi au murit în incendiul care le-a cuprins casa

spot_img

Doi copii, de unul și doi ani și jumătate, au murit, joi, după ce locuința în care stăteau a luat foc, în satul Sârbești, județul Buzău.

Cei doi copii locuiau doar cu mama lor, tatăl lor fiind în închisoare, potrivit buzoienii.ro. Femeia se afla atunci la cumpărături.

Potrivit ISU Buzău, pompierii au fost solicitaţi să intervină la un incendiu din comuna Vintilă Vodă, judeţul Buzău, însă la sosirea echipajelor de la punctul de lucru Beceni şi de la Detaşamentul de Pompieri Buzău casa ardea generalizat, iar tavanul se prăbuşise, cei doi copii fiind prinşi înăuntru. 

După lichidarea flăcărilor, pompierii vor declanşa o anchetă în urma cărora se vor stabili cauzele incendiului.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a transmis că, pe fondul lipsei de supraveghere, copiii au devenit principalele victime ale incendiilor produse la locuințe. În cele mai multe situații, ei nu pot aprecia pericolele din jur și le lipsește puterea de a se salva din calea focului.

În primele zece luni ale acestui an, 38 de copii au fost victime ale incendiilor la locuințe, dintre care 6 au decedat și 32 au fost răniți.

IGSU face apel la părinți să manifeste prudență maximă în această perioadă și să respecte regulile de prevenire a incendiilor.

„Pentru ca astfel de situaţii tragice să nu se mai producă, readucem în atenţia opiniei publice importanţa supravegherii copiilor, precum şi necesitatea respectării principalelor reguli de apărare împotriva incendiilor la locuinţe:

-Nu lăsaţi niciodată mijloacele de încălzire (sobele cu sau fără acumulare de căldură, radiatoarele electrice) în funcţiune sau nesupravegheate;

-Nu utilizaţi mijloacele de încălzire cu defecţiuni sau deteriorate;

-Nu apelaţi la improvizaţii ale instalaţiilor electrice sau cu gaze;

-Nu lăsaţi nesupravegheate lumânările, candelele sau alte mijloace ori aparate cu flacără deschisă;

-Curăţaţi şi verificaţi coşurile de fum, apelând doar la personal autorizat; aceste operaţiuni se recomandă a fi făcute de două ori pe an, obligatoriu înainte de începerea sezonului rece.

_NU LĂSAȚI COPIII SINGURI ACASĂ!

-Apelați la rude sau vecini atunci când sunteți nevoiți să părăsiți locuința, chiar și pentru o perioadă scurtă!”, a precizat IGSU.

                                                                                                                  Adina Silav