Bumbac Andreea Cătălina a terminat Academia de Poliție și încă din anul 3 de facultate era cunoscută ca și consumatoare de substanțe interzise. În noiembrie 2021 s-ar fi făcut o razie la Academie cu câini de urmă. Studenta ar fi dat de bănuit atunci când unul dintre patrupedele specializate în depistarea stupefiantelor ar fi mirosit-o.
Iubitoare de călătorii și substanțe interzise
Sublocotenent Bumbac adoră să călătorească, dovadă sunt pozele postate pe rețelele de socializare cu diferite locații extravagante, unde oamenii de rând doar visează să ajungă.
După o noapte de club şi un after party până la 8 şi jumătate dimineaţa, jandarmeriţa a plecat acasă cu taxiul duminică dimineață, împreună cu un prieten. După colţ, o aştepau colegii ei de la Secţia 18.
În poșeta Andreei a fost găsită o bancnotă de 200 lei în care se afla un praf de culoare albă, o fiolă din plastic dur, transparentă și o folie de plastic, tor transparentă, în care de asemenea se aflau tot prafuri de culoare albă.
Întrebată fiind de unde are substanțele găsite în poșetă, jandarmerița a declarat că a fost la un festival cu mai mulți prieteni și a lăsat geanta nesupravegheată, necunoscând cum au ajuns substanțele în poșeta sa.
Tatăl, militar de carieră, iar mama, trimisă în judecată pentru fraude informatice, fals, înşelăciune şi abuz în serviciu
Tatăl său, militar de carieră, a ocupat funcția de șef stat major la o unitate militară din Vlădeni- Brașov, iar mama sa a fost inspector la Directia impozite si taxe a Primăriei Craiova, a fost angajată a MAPN-ului, iar în prezent este casieră la un magazin din Brașov.
Părinții au o casă în Craiova, dar stau cu chirie, potrivit declarației de avere a lui tatălui, în județul Brașov, acolo unde acesta își are locul de muncă.
Mama sa, a fost printre cei 14 foşti şi actuali inspectori din cadrul Direcţiei de Taxe şi Impozite a Primăriei Craiova trimiși în judecată în anul 2015 de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova pentru infracțiuni de fraude informatice, fals, înşelăciune şi abuz în serviciu. Cu toții au fost condamnați la pedepse cu suspendare de Judecătoria Craiova și au făcut apel. Cei 14 inculpați din dosar, au fost acuzați că au şters din evidenţa fiscală informatizată mai multe debite din amenzi, în baza unor sentinţe civile fictive şi a unor chitanţe nereale. De asemenea, funcţionarii au fost acuzați că au acordat nejustificat facilităţi fiscale unor persoane care nu aveau dreptul şi care nu se încadrau în prevederile legale ori au anulat mai multe chitanţe prin care au fost încasate taxe judiciare de timbru, pentru a obţine beneficii materiale.
În 2019, în luna iulie, Judecătoria Craiova i-a condamnat pe toți la pedepse cu suspendare: ”Contopeşte pedepsele aplicate inculpatei Bumbac Vasilica Iuliana, urmând ca aceasta să execute pedeapsa cea mai grea 3 ani închisoare. Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante de 3 ani închisoare pe un termen de încercare de 5 ani.”
A intrat în concediu de odihnă și este consiliată psihologic
Andreea Bumbac este singură la părinți. Ea a fost purtător de cuvânt a Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române, iar în prezent lucrează la Departamentul Juridic al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
Tânăra şi-a luat concediu de odihnă, este consiliată de un psiholog şi şi-a angajat un avocat. Dosarul a fost preluat de BCCO, iar Jandarmeria Română a început propriile verificări.
Jandarmerița nu este un caz singular în Ministerul Afacerilor Interne
Cazul tinerei jandarmeriţe nu este singular în structurile Ministerului Afacerilor Interne: în septembrie anul acesta un poliţist din Braşov a fost prins în flagrant în timp ce vindea droguri, iar un altul, aflat sub influența drogurilor și a alcoolului a lovit, un pieton la Caracal, județul Olt. Anul trecut, un poliţist de la Rutieră din Craiova a fost trimis în judecată pentru trafic de stupefiante.
D.Constantin