Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Ingrediente:
- 50 gr anșoa,
- 4 buchete tagliatelle,
- 3 căței de usturoi,
- 30 gr unt,
- 1/3 ardei roșu,
- sare,
- pătrunjel.
Mod de preparare:
Se pune într-un vas apă la fiert, cu puțină sare și se lasă să dea în clocot. Când ajunge la punctul de fierbere, se adaugă tagliatellele și se fierb timp de 10 minute, amestecând din când în când ca să nu se lipească.
Între timp, se încălzește o cratiță și se sotează în unt usturoiul sfărâmat.
Se adaugă puțină sare și se lasă la foc mic până când își schimbă textura. Se scot apoi cățeii de usturoi și în untul aromat se frige anșoa. Când începe să își schimbe ușor culoarea în arămiu, se adaugă ardeiul și se mai lasă încă 2 minute, la foc mediu.
Tagliatellele fierte se clătesc în două ape, se scurg și se adaugă peste anșoa.
Se amestecă ușor, presărând pătrunjel proaspăt și se ia de pe foc.
Se servesc calde, ca atare…
… sau stropite cu puțină lămâie.
Poftă bună!
Nicoleta Popa