Ingrediente:
- 150 gr carne de vită,
- 150 gr tagliatele,
- 100 ml sos de roșii,
- 3 căței de usturoi,
- sare,
- piper,
- 1 frunză dafin,
- 1 linguriță ulei,
- semințe de ardei iute,
- busuioc.
Mod de preparare:
Carnea se spală și se așează pe un prosop de bucătărie, pentru a îndepărta apa de pe ea. Se condimentează cu sare, piper și cu semințe de ardei iute.
Carnea se pune apoi într-o tigaie/grătar încinsă/încins foarte bine. Înainte de a fi pusă în tigaie, carnea se unge cu ulei pe ambele părți, apoi se frige câte 4 minute pe fiecare parte, fără a fi înțepată cu furculița, altfel își pierde din suc.
După ce este friptă, se taie cubulețe.
Sosul de roșii se amestecă cu usturoi, busuioc, dafin și cu puțină sare și, cu ajutorul unui tocător sau robot de bucătărie, îl transformăm într-o pastă aromată.
Se pune sosul pe foc și se adaugă peste el cuburile de vită. Se lasă să dea în clocot și se ia de pe foc.
Între timp, se fierb tagliatelele, 7-8 minute, se strecoară, se porționează pe farfurii și se așează peste ele cuburile de vită și sos. Presărăm parmezan și …
…POFTĂ BUNĂ!
Nicoleta Popa