Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Ingrediente:
- 400 gr țelină,
- 1 ceapă medie,
- 1 cartof,
- 30 gr unt,
- 50 ml lapte,
- 1 felie bacon,
- 1 lingură ulei,
- piper alb,
- sare.
Mod de preparare:
Ceapa și țelina se curăță, se spală și se taie în cuburi de mărime medie.
Se toarnă uleiul într-o cratiță și se sotează ceapa și țelina, la foc mediu, pentru 10 minute, cu puțină sare, amestecând din când în când.
Când legumele s-au înmuiat de-ajuns, se toarnă apă și se dă în clocot.
Între timp, se curăță cartoful, se spală și se taie cuburi. Când supa începe să dea în clocot, se adaugă cuburile de cartof și se lasă să fiarbă timp de 20 de minute.
După ce legumele s-au fiert, se strecoară jumătate din zeamă.
Se adaugă untul și se lasă să se topească în supă, apoi se toarnă laptele. Cu ajutorul unul blender sau al unei prese de legume, se transformă supa într-o cremă. Dacă are o consistență prea groasă, se subțiază cu zeama scursă. Când ajungeți la consistența dorită, potriviți supa de sare și piper.
Se servește caldă, cu bacon sau crutoane.
Poftă bună!
Nicoleta Popa