Fruct în mare vogă printre vedete, cu beneficii nenumărate pentru sănătate, goji are cea mai mare concentraţie de antioxidanţi, fiind sursă importantă de vitamina C şi vitamina A. Goji conţine caroten, aminoacizi, minerale şi acizi graşi diferiţi, fiind sursa ideală de proteine pentru organismul uman. De mii de ani, goji ocupă un loc însemnat printre remediile medicinei tradiţionale chineze.
O porţie de fructe uscate oferă organismului energie şi bună dispoziţie pentru întreaga zi, fortificând sistemul imunitar. Având super-puteri, fructul luptă împotriva cancerului, stimulând corpul să producă g-interferon. Consumul de goji ajută organismul să se regenereze şi să vindece rănile rapid.
Goji reduce efectele îmbătrânirii, fiind eficient în curele de slăbire şi în combaterea celulitei. Micul fruct este de mare ajutor, deoarece oferă somn liniştit, reglează tensiunea arteriala, densitatea sângelui şi echilibrul corpului.
Supranumită şi cătină de gard, nu i se cunoaște cu precizie originea, iar habitatul său natural se găsește între Europa de sud-est și Asia de sud-vest. Una din zonele specifice de răspândire este Ningxia din China, de unde Lycium s-a răspândit ca plantă de cultură în întreaga Asie, în Europa, America de nord, Africa de nord și Australia, respectiv Noua Zeelandă. În prezent, planta este cultivată în multe regiuni ale lumii, însă numai în China este cultivată comercial.
C.N.