Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Sfecla roșie are un rol important în combaterea și tratarea problemelor de sănătate, stimularea sistemului imunitar, detoxifierea ficatului, iar datorită conținutului mare de vitamina B9 (acid folic) și potasiu ajută la scăderea tensiunii arteriale și oferă protecție cardiacă.
Sfecla roșie se poate consuma sub diferite forme: stoarsă pentru suc, la cuptor, crudă sub forma de salată sau fiartă în supă sau piure.
Ingrediente:
- 1 sfeclă medie,
- 1 morcov mic,
- 1 ceapă,
- 100 gr țelină,
- 1 cartof mic,
- 50 gr unt,
- 100 ml lapte,
- 2 linguri ulei,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Se curăță sfecla și se taie cubulețe.
Se freacă cu puțină sare și se sotează cu ceapa, morcovul și telina tăiate și ele cuburi.
Se lasă la foc mediu pentru 7-10 minute, se acoperă cu un capac, amestecând din când în când.
După ce legumele s-au înmuiat de-ajuns,
se adaugă cartoful tăiat cubulețe și se toarnă apă cât să acopere legumele.
Se acoperă cu un capac și se lasaă să fiarbă la foc mediu, pentru 30-35 minute.
Când legumele sunt fierte, se ia de pe foc și se scurge parte din supa rămasă.
Peste legume se adaugă untul, care a stat la temperatura camerei și se pasează cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie, adăugând lapte puțin câte puțin. În cazul în care consistența este prea groasă, se poate subția cu supa strecurată și se asezonează cu sare și piper.
Se servește după preferință, simplă, cu puțin sos de hrean, smântână sau crutoane. Indiferent cum veți alege să o serviți, este delicioasă.
Poftă bună!