Roșiile conțin licopen, un antioxidant care ajută organismul să combată acțiunea distructivă a radicalilor liberi, care atacă celulele sănătoase și produc diverse forme de cancer. Roșiile sunt extrem de benefice în timpul verii, întrucât protejează pielea de agresiunile razelor ultraviolete.
Ingrediente:
- 1kg roșii,
- 1 ceapă,
- 1 dovlecel,
- 1 morcov,
- 1 țelină mică,
- Sare,
- Piper,
- 2 linguri ulei măsline,
- 1 usturoi mare.
Mod de preparare:
Roșiile se spală și se opăresc.
Se trec apoi prin apă rece, se decojesc și se dau pe răzătoare sau blender.
Restul de legume, morcovul, țelina, dovlecelul și ceapa se fierb cu puțină sare.
Când acestea sunt fierte, se scurg de apa în care au fiert și se pasează. Pasta obținută se amestecă cu pasta de roșii și apa în care au fiert.
Se adaugă 200ml apă, uleiul, sare și piper și se fierb la foc mic pentru 15 minute. După ce se stinge focul, se adaugă usturoiul feliat.
Se poate servi atât caldă, cât și rece.
Se poate adăuga fidea, sau simplă cu, crutoane.
Poftă bună!
Nicoleta Popa