Săptămâna aceasta – o rețetă pe cât de gustoasă, pe atât de ușor de preparat
Ingrediente:
- 200 gr porumb,
- 1 morcov,
- 1 țelină mică,
- 1 ceapă,
- 1 ardei,
- 2 cartofi,
- pătrunjel,
- mărar,
- piper alb,
- 2 linguri ulei,
- 150 ml lapte,
- 25 gr unt,
- sare,
- 150 gr creveți.
Mod de preparare:
Țelina, morcovul și ardeiul se spală, se taie cuburi și se pun la fiert pentru 20 de minute. Porumbul se scurge prin sită și se trece prin jet de apă, apoi se lasă la scurs. Ceapa se taie julienne și se sotează în ulei. Se adaugă apoi porumbul și se condimentează cu sare și piper alb după gust. După 5 minute, se adauga peste legumele fierte, alături de cartofii tăiați cuburi. Se acoperă oala și se lasă la foc mic să fiarbă pentru încă 20 minute.
Când legumele s-au fiert în întregime, se scurg de 1/3 din supă și, cu ajutorul unui blender, se pasează, adăugând, puțin câte puțin, laptele.
Într-o cratiță cu apă se pun la fiert creveții decongelați, curățați și spălați, apoi se călesc în unt, pentru 2-3 minute pe fiecare parte.
Supa se servește caldă, cu creveți și, după gust, se poate adăuga și o felie de lămâie.
Nicoleta Popa