Săptămâna aceasta vă recomandăm un preparat perfect pentru serile reci de iarnă
Ingrediente:
- 8 căței de usturoi,
- 1 ceapă mică,
- 100 gr țelină,
- 2 cartofi mici,
- 50 gr unt,
- 1 linguriță ulei,
- 100ml lapte,
- sare,
- piper alb,
- coriandru (opțional).
Mod de preparare:
Se curăță usturoiul, se feliază și se sotează în untul topit și în ulei, la foc mic pentru 10 minute, amestecând din când în când.
Țelina, cartofii și ceapa se curăță, se taie cubulețe și se adaugă peste usturoiul sotat împreună cu 1 litru de apă călduță. Se lasă să fiarbă la foc mediu cu puțină sare.
După ce s-au fiert legumele, cratița se ia de pe foc și, cu ajutorul unui blender, se pasează legumele. Adăugăm apoi și laptele și potrivim de sare. Se pasează bine, ca să nu rămână bucăți din legume și să obținem o consistență cremoasă.
Cât se răcește supa, puteți tăia câteva bastonașe de pâine și le puteți coace într-o tigaie.
Cu sau fara crutoane, acestă supă se servește caldă și este perfectă pentru sezonul rece.
POFTĂ BUNĂ!
Nicoleta Popa