-0.1 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 1:46
No menu items!

SUA: Cel puțin 2.300 de azile au fost infectate cu noul coronavirus (USATODAY)

spot_img

Noul coronavirus circulă prin casele de bătrâni din America, iar impactul a fost mult mai mare decât a spus guvernul federal, scrie usatoday.com. Cel puțin 2.300 de unități de îngrijire de lungă durată din 37 de state au raportat cazuri pozitive de COVID-19, conform datelor USA TODAY obținute de la agențiile de stat. Peste 3.000 de rezidenți au murit.

Cifrele eclipsează datele oficiale furnizate Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), care la sfârșitul lunii martie a estimat că 400 de facilități au raportat cazuri de virus. Însă noile informații reprezintă totuși o statistică incompletă din cauza lipsei continue de testare pe scară largă a virusului și menținerea unor situații incompete de la stat la stat. La nivel federal, nici CDC, nici Centrele pentru Medicare și Serviciile Medicaid nu urmăresc numărul caselor de îngrijire medicală din Statele Unite ale Americii cu cazuri COVID-19 sau numărul total de cazuri și decese în aceste unități.

În efortul de a oferi un cadru mai precis despre modul în care COVID-19 afectează casele de îngrijire medicală și personalul și rezidenții săi, USA TODAY a solicitat aceste date din toate cele 50 de state. Șase state nu au răspuns, inclusiv Florida, la un azil. Alte șase state au spus că alcătuiesc statistici, dar au refuzat să le ofere. Treisprezece state ar putea furniza doar date parțiale, invocând diverse motive, inclusiv faptul că nu urmăreau decesele în mod special în casele de îngrijire medicală sau nu puteau separa personalul și rezidenții care au dat rezultate pozitive.

USA TODAY a inițiat o campanie on-line pentru a dat de urma beneficiarilor de servicii

Faptul că atât de multe state și guvernul federal nu reușesc să urmărească modul în care COVID-19 afectează o populație cunoscută a fi în special vulnerabilă la virus este o problemă, potrivit specialiștilor care au spus că realizarea de statistici specifice azilelor de bătrâni este vitală pentru ca oficialii să poată naviga în actuala criză și pentru a putea atenua viitoare focare.

„Riscul final este potențial mai multe infecții și mai multe decese”, a spus Kelly Reynolds, profesor de microbiologie de mediu la Universitatea din Arizona, care a studiat controlul infecțiilor în unitățile de sănătate.

Aproximativ 1,3 milioane de oameni trăiesc în 15,600 de case de azile țară, potrivit CDC. Și majoritatea caselor de îngrijire medicală au avut probleme în gestionarea infecțiilor chiar și atunci când nu exista o pandemie.

Sursa foto: https://www.bbc.com/