Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
- 300 gr midii,
- 140 gr cuburi de roșii în sos,
- 2 căței de usturoi,
- 2 linguri ulei de măsline,
- 50 ml vin alb,
- sare,
- busuioc,
- 100 gr spaghetti.
Mod de preparare:
Începem prin a curăța midiile: se îndepartează mai întâi mătasea care de obicei este prinsă de ele…
…apoi, cu ajutorul unui cuțit mic sau al unui burete abraziv, se curăță cochiliile până când nu mai rămâne nicio urmă de nisip sau orice alte impurități.
Midiile care sunt deschise deja trebuie date deoparte – înseamnă că sunt moarte. Le păstrați doar pe cele închise sau pe cele ușor întredeschise, pe care atunci când le prindeți cu două degete se retrag și își închid cochiliile. Se clătesc bine cu apă și se lasă să se scurgă.
Între timp, usturoiul, strivit sau pisat, se călește în uleiul de măsline, cu puțină sare.
Când începe să-și schimbe culoarea, se adaugă roșiile cuburi și se lasă la foc mediu pentru 4-5 minute.
Adăugăm peste sosul format vinul alb și midiile și le lăsăm să fiarbă pentru 3 minute. Putem acoperi cratița în care fierb cu un capac – asta le va ajuta să se deschidă mai repede.
Midiile care nu s-au deschis, se aruncă. Înainte de a retrage cratița de pe foc, se adaugă busuiocul.
Pastele se fierb pentru 5 minute, se scurg de apă și se clătesc. Se adaugă peste sosul cu midii și se amestecă. Se poate presăra pătrunjel ori se poate stropi cu zeamă de lămâie.
Nicoleta Popa