4.1 C
București
duminică, 22 decembrie 2024 - 18:21
No menu items!

Șoșoacă, scandal cu jandarmii: „Am fost îmbrâncită și aruncată. Erau 10 pe mine”. I s-a făcut rău și a chemat salvarea

spot_img

Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii în fața sediului din Sectorul 3, unde sunt depozitate buletinele de vot, după ce a acuzat că, într-un camion cu care s-au transportat buletinele de vot, ar fi voturi false sau furate.

În încercarea de a-i ține departe de acest camion pe Diana Șoșoacă și pe susținătorii săi, jandarmii au pus garduri în zona respectivă. Senatoarea ar fi vrut însă să rupă cordonul de jandarmi.

„Am fost bătuta de jandarmi, îmbrâncită, aruncată. Erau 10 pe mine. Trebuie să mă duc la IML”, a spus senatoarea. 

Ea a precizat că va face plângere la Parlamentul European.

După confruntarea cu jandarmii, Dianei Șoșoacă i s-a făcut rău și a chemat salvarea.

Jandarmeria: A provocat jandarmii atât fizic, cât şi verbal

”Efectivele de jandarmi din cadrul unităţii noastre asigură paza transportului materialelor rezultate în urma procesului electoral, respectiv paza depozitului pus la dispoziţie de către Tribunalul Municipiului Bucureşti, pentru depozitarea acestora conform prevederilor Legii nr. 33 din 2007 (republicată) privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificările şi completările ulterioare şi ale HG nr. 947 din 2004 privind stabilirea duratei şi condiţiilor de păstrare a materialelor necesare votării. Depozitul în cauză este închiriat de Tribunalul Municipiului Bucureşti de la Primăria Municipiului Bucureşti, cu aprobarea Consiliului General”, a transmis Jandarmeria Capitalei

Potrivit sursei citate, ”în acest context, un parlamentar al României nu a respectat recomandările forţelor de ordine aflate în executarea atribuţiilor de serviciu, a forţat cordonul de jandarmi şi contactul fizic cu aceştia, persoana acuzând ulterior că a fost bruscată de jandarmi”.

”Menţionăm faptul că forţele de ordine nu au bruscat în niciun moment şi nici nu au folosit materialele din dotare, persoana în cauză fiind cea care a provocat jandarmii atât fizic, cât şi verbal, încercând în repetate rânduri să rupă cordonul de ordine publică. În cauză, vor fi aplicate măsurile legale care se impun şi vom reveni cu informaţii suplimentare”, a precizat Jandarmeria Capitalei.

Sacii cu voturi sunt depozitați la judecătorie sau la tribunal

„Există un circuit al documentelor care este foarte clar reglementat, iar Ministerul de Interne din aceste circuite nu iese. (…). Sacii cu voturi au parcurs până la circumscripția electorală și de acolo sunt depozitați la judecătorie sau la tribunal.

Evident că niciun tribunal din țară, nicio judecătorie nu are atâtea spații de depozitare pentru a depozita cele 100 de milioane de buletine de vot pe care le-am tipărit pentru acest scrutin și fiecare și-a găsit soluția de a le depozita corespunzător în spații libere în care se poate. Nu pot să le țină în arhiva tribunalului”, a declarat Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente, la Antena 3 CNN.

Acesta a spus că este convins de faptul că „tribunalul sau judecătoria de sector a dat această indicație să fie depozitate acolo”.

„Ele se transportă sub pază, sunt predate pe bază de proces verbal și sunt păstrate un anume număr de an de către tribunale, respectiv de către judecătorii”, a mai precizat președintele Autorității Electorale Permanente.

                                                                                                 Adina Bucur