2.4 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie 2024 - 4:01
No menu items!

Sorin Blejnar știa că procesul său va fi amânat

spot_img

Magistraţii Tribunalului Braşov au amânat pentru 4 decembrie procesul în care este judecat fostul şef al ANAF Sorin Blejnar motivul fiind că reprezentanţii mai multor societăţi comerciale citate la acest termen nu s-au prezentat în instanţă.

Fostul şef al ANAF a declarat, cand a ajuns la Tribunal, că este „convins că se va amâna”. Apoi, la ieşirea din sala de judecată, Sorin Blejnar și-a motivat declarația dinaintea începerii ședinței prin faptul că are nişte avocaţi care ştiu foarte bine mecanismele judiciare, au studiat dosarul şi era evident că se va amâna din lipsă de procedură.

Avem următorul termen în data de 4 decembrie, vom fi din nou aici, vom prezenta toate dovezile şi toate înscrisurile care să ateste faptul că nu am nicio implicare în acest dosar şi că a fost doar o joacă a acestui procuror (n.r. – procurorul de caz Marian Drilea, în prezent detaşat de CSM pentru următorii trei ani pe un post de formator la Institutului Naţional al Magistraturii). Nu-mi convin aceste amânări, desigur. Aş vrea să mă judec cât mai repede să pot să-mi dovedesc nevinovăţia în faţa naţiunii române. Deocamdată nu am ce să fac, respect deciziile instanţelor de judecată, sunt un om responsabil, am muncit în sistemul public, în rest nu am nimic de comentat”, a spus fostul şef al ANAF.

Întrebat de ce tocmai reprezentanţii ANAF au lipsit la termenul de marţi, Sorin Blejnar a precizat că este trist faptul că cei de la ANAF nu au fost în sala de judecată: „Ar trebui să fie în sală să-şi apere cauza. Eu nu ştiu dacă în acest dosar este prejudiciu sau nu, asta vor stabili instanţele de judecată. Probabil ştiau că se va amâna procesul şi de aceea nu au venit”, a afirmat Blejnar.

Fostul şef al ANAF a mai spus că nu îi cunoaşte pe reprezentanţii societăţilor comerciale care au fost citaţi la termenul de marţi şi care nu au venit.

Alături de Sorin Blejnar a fost trimis în judecată şi fostul său şef de cabinet, Codruţ Marta, dispărut de câteva luni şi de care nu se ştie nimic până în prezent, şi doi şefi din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Braşov. Prejudiciul produs bugetului de stat prin neplata accizelor şi a impozitului pe profit în urma operaţiunilor comerciale cu produse petroliere accizabile se ridică la 21,3 milioane de lei. Potrivit anchetatorilor, acest dosar are 66 de volume, iar fiecare volum are între 200-250 de pagini.