Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Ingrediente:
- 400 gr pepene roșu,
- 50 gr zahăr,
- 1 lingură zeamă lămâie,
- 100 ml apă,
- 1 lingură lichior de lotus.
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert, cu zahărul și cu zeama de lămâie. Când zahărul s-a topit în întregime, se mărește focul și se lasă să fiarbă până când începe să se îngroașe, având astfel consistența unui sirop. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească la temperatura camerei.
Pepenele se taie cuburi și se scot sâmburii.
Cu un blender sau cu un robot de bucătărie, transformăm cuburile de pepene într-un suc puțin mai gros. Se poate trece și printr-o sită, astfel sorbetul va fi mai fin.
Se toarnă apoi peste siropul de zahăr și se amestecă, împreună cu lichiorul de lotus. Compoziția obținuta se toarnă într-o caserolă care se închide ermetic și se dă la rece pentru 4-5 ore.
Înainte de a fi servit, se mai trece încă o dată prin blender.
Se servește cu fulgi de ciocolată sau stropit cu zeamă de lămâie.
Savurați cu plăcere!
Nicoleta Popa