Ingrediente:
- 200 gr file de somon,
- ¼ coaja de la o lămâie, rasă,
- 10 migdale,
- 2 căței usturoi,
- 1 linguriță ulei de măsline
- 1 linguriță capere,
- piper.
Mod de preparare:
Se spală fileul și se trece apoi printr-un prosop de bucătărie, pentru a îndepărta în întregime apa de pe el.
Cu ajutorul unul mixer vertical sau al unui robot de bucătărie se mărunțesc usturoiul, migdalele și caperele, apoi se amestecă cu coaja de lămâie, ulei și piper. Amestecul obținut se dă la frigider pentru 2-3 ore, apoi întindem în intregime pe fileu și se așează în tava unsă cu puțin unt (doar în locul unde se așează fileul).
Se introduce tava la cuptorul încălzit la 165 grade Celsius, pentru 25 minute.
Este important ca această crustp să nu se ardă, pentru că va schimba gustul peștelui.
Se servește cald, cu salată și piure sau cu legume sotate.
Poftă bună!